Gemeente Meppel



-

Ontvangst 4de International Week Stenden Pabo Meppel

14-04-2011 -

Vorige week woensdag ontving de Burgmeester docenten uit heel Europa die in Meppel deelnamen aan de internationale week van de Pabo met als thema Europese Identiteit.

De docenten waren - mede gezien het mooie weer - onder de indruk van Meppel en omgeving. De Nationale Parken, hunebedden en fietsen blijken eens te meer heel aantrekkelijk voor onze bezoekers. De gesprekken gingen over de toekomst van het onderwijs in een tijd van verandering en economische tegenwind."Elkaar, docenten en studenten, blijven motiveren en inspiratie overdragen op jongeren", bleek de gezamenlijke boodschap.

burgemeester ontvangt docenten

Burgemeester Westmaas wees op het belang van de weekthema's: "Verscheidenheid, meertaligheid, mensenrechten en natuurlijk de school, van gebouw tot filosofie, zijn voor gemeente Meppel hoogst actueel. Ook in ons land is de discussie over de 'eigen' identiteit met alle gevoelens die daarbij horen aan de orde van de dag. Het onderwijs staat vanzelfsprekend in die discussie centraal. En onderwijsmensen nemen van harte deel aan de discussie."