Gemeente Amsterdam stadsdeel Zuid


---

Basketballers en leerlingen ruimen samen troep op

14 april 2011

Afgelopen dinsdag 12 april kwamen spelers van ABC Amsterdam samen met leerlingen van het Amsterdams Lyceum en een schoonmaakploeg van Stadsdeel Zuid in actie tegen zwerfafval rondom het Monument Indië-Nederland.

Respect voor je omgeving hebben en daar zelf verantwoordelijkheid voor nemen. Onder dat motto initieerde basketbalvereniging ABC Amsterdam een gezamenlijke opschoonactie met leerlingen van het Amsterdams Lyceum en medewerkers van Stadsdeel Zuid. Het is een van de maatschappelijke activiteiten van deze professionele basketballers. De coach, spelers en leerlingen maakten gezamenlijk de ruimte rond het Monument Indie-Nederland schoon. Het monument ligt tegenover de school. Leerlingen gaan in hun pauze graag naar deze mooie plek toe, ook omdat de school geen eigen schoolplein heeft. En niet iedereen ruimt dan zijn blikje, boterhammenzakje of andere troep op. De leerlingen werden beloond door een clinic van de basketballers en een kaartje voor de thuiswedstrijd op zondag 17 april in de Sporthallen Zuid. opschoonactie 12 april 2011 foto: leeroy toren

Stadsdeel Zuid vindt het belangrijk dat mensen en organisaties als scholen hun eigen verantwoordelijkheid nemen voor het schoonhouden van de openbare ruimte en ondersteunt dit soort initiatieven dan ook van harte. Ook het Amsterdams Lyceum vindt dit belangrijk. Het stadsdeel gaat in gesprek om te bespreken hoe zij de inspanningen van de school verder kan ondersteunen.


---