Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 14-04-2011

Drugscontrole

Breda- De politie heeft woensdag tussen 15.00 uur en 22.45 uur een controle gehouden op twee locaties in Breda. De controle was gericht op het in het bezit hebben van drugs. Bij de controle werd gebruik gemaakt van een drugshond. Er werd een controlepost ingericht op de Ettensebaan en later op de avond één op de rijksweg A16. Er werden 50 auto's gecontroleerd. In totaal werd meer dan 750 gram softdrugs in beslag genomen. Drie mannen hebben een boetes van 200 euro gekregen omdat ze meer dan de gebruikershoeveelheid drugs bij zich hadden. Ook werden er enkele bekeuringen uitgeschreven onder andere aan een 30-jarige man uit Nijmegen. De man probeerde op de A16 de controle te ontlopen door er met hoge snelheid van door te gaan. De vermoedelijke reden daarvan was dat hij zonder rijbewijs reed. Na een achtervolging is hij alsnog aangehouden en heeft hij meerdere bekeuringen gekregen.

Man aangehouden voor diefstal bij ex

Breda- Een 26-jarige inwoner uit Terneuzen is woensdagavond om half twaalf aangehouden op de Neerpeltstraat. Hij had kort daarvoor enkele spullen uit een woning in de Hobokenstraat gestolen. Die woning is van zijn ex-vriendin waar hij nog een sleutel van had. Hij had al eerder die avond aan de deur staan te vervelen. Op een gegeven moment miste de vrouw enkele spullen kort nadat hij aan de deur geweest was. Hij had kans gezien om ongezien de woning binnen te komen en wat spullen mee te nemen. Agenten zagen de man lopen in de wijk en konden hem aanhouden. Hij is voor de nacht ingesloten aan het bureau.

Rijbewijs kwijt

Teteringen- De politie heeft woensdagavond om half twaalf het rijbewijs ingevorderd van een 48-jarige inwoner uit Oosterhout. De man werd door de politie op de Oosterhoutseweg gecontroleerd. Hij bleel gedronken te hebben en is aangehouden. Aan het bureau bleek hij drie keer te veel alcohol op te hebben als toegestaan is. Daarom ko hij direct zijn rijbewijs in leveren. Hij is met een proces-verbaal op zak weer een vrijheid gesteld.

Winkeldief opgepakt

Breda- Door oplettendheid van personeel van een bouwmarkt is
woensdagvond om half negen een man aangehouden voor winkeldiefstal. De 24-jarige man uit Rijen werd betrapt toen hij met meer dan 200 euro aan spullen de winkel wilde verlaten zonder deze te betalen. Personeel van de winkel had gezien dat hij meerdere goederen onder zijn blouse stopte, Daarna liep hij langs de kassa de winkel uit.

Laatst gewijzigd 14-04-2011 15:14 | © Regio Midden en West Brabant |