UMC Groningen

GasTerra Flames op bezoek in Beatrix Kinderziekenhuis

13 april 2011

De basketballers van GasTerra Flames waren woensdagochtend op bezoek in het Beatrix Kinderziekenhuis. De spelers gaven enkele korte trainingen aan verschillende patiëntjes. Ook speelden zij een wedstrijd tegen een team van patiëntjes en artsen. De Gasterra Flames leden een nederlaag tegen dit verrassend sterke team. De kinderen en artsen waren superblij met hun overwinning; de spelers accepteerden het met een brede glimlach.

GasTerra Flames, het UMCG en de Groningen City Club organiseerden deze ochtend om de zinnen van de kinderen even te verzetten. In de weken voor het bezoek waren de kinderen ook al actief bezig met basketball. Zij konden meedoen aan een basketball-quiz of een kleurplaat maken. De prijzen voor de quiz en voor de mooiste kleurplaat zijn door de spelers aan de kinderen uitgereikt. Hiervoor gingen ze ook naar de verpleegafdelingen om de kinderen te verrassen met hun prijzen.

Voor de Gasterra Flames paste dit bezoek goed in de voorbereidingen op de play-offs wedstrijden om de landstitel. De play-offs beginnen op 23 april.