Gemeente Boarnsterhim


Hema vestigt zich in Grou

Warenhuisketen HEMA gaat zich in Grou vestigen. De winkel komt in het pand aan de Hoofdstraat 1 in Grou waar nu de Rabobank is gevestigd. De Rabobank verhuist naar een nieuw te bouwen pand aan de Hoofdstraat 11 in Grou (locatie afgebroken slijterij).

De gemeente Boarnsterhim is al een lange periode aan het werk met een Detailhandelsstructuurvisie voor Grou die in januari 2010 is vastgesteld. Enerzijds geeft de structuurvisie duidelijkheid aan ondernemers over de mogelijkheden waar wel en niet detailhandel kan plaatsvinden, anderzijds heeft de structuurvisie tot doel het bevorderen van investeringen van ondernemers in het centrum van Grou. De gemeente is van mening dat met de komst van HEMA een zeer positieve ontwikkeling voor Grou en de detailhandel wordt gezet. HEMA, met de heer Brinksma als franchisenemer, zal een verrijking en versterking van het winkelaanbod van Grou betekenen.
HEMA heeft een aantal jaren geleden al aangegeven een vestiging in Grou te willen openen. In eerste instantie is door Rabobank en HEMA onderzocht of beide bedrijven ingepast kunnen worden in het huidige pand van de bank. Dit bleek niet haalbaar. Eigenaar van het perceel Hoofdstraat 11, bouw- en Aannemersbedrijf Dijkstra uit Grou, is deelnemer in de gesprekken geworden en de nu gekozen constructie blijkt haalbaar. De bedrijven zijn verder gaan praten en hebben begin 2011 deze oplossing voorgelegd aan de gemeente. Die oplossing is zoals hierboven genoemd: HEMA in Hoofdstraat 1 en Rabobank in Hoofdstraat 11.

De nieuw te bouwen locatie voor Rabobank Heerenveen-Gorredijk zal worden gebouwd door Dijkstraâs Bouw- en Aannemersbedrijf. Met het nieuwe kantoor kan de Rabobank weer jaren vooruit in Grou. Het kantoor zal aan alle moderne eisen voldoen en de geleverde diensten blijven minimaal hetzelfde vergeleken met het huidige kantoor aan de Hoofdstraat 1.
De gemeente is content met deze ontwikkeling evenals ongetwijfeld de winkeliers en consumenten. De geruchten over een vestiging van een HEMA worden realiteit. De Rabobank houdt zijn vestiging in Grou en met de komst van HEMA krijgt het winkelcentrum een positieve impuls. Niet onbelangrijk is het behoud van werkgelegenheid bij de Rabobank en de uitbreiding van werkgelegenheid in Grou door de komst van HEMA. Naar schatting levert dat ongeveer tien banen op. Wethouder F. van Beek wil alle betrokken partijen complimenteren met de gekozen constructie en dankt de partijen voor ieders positieve bijdrage om één en ander te kunnen realiseren.

Het streven is erop gericht om de herhuisvesting van de Rabobank en de vestiging van HEMA begin 2012 te gaan realiseren.

op de foto van links naar rechts:
dhr. U. Dijkstra, directeur Dijkstra's bouw- en aannemersbedrijf, mevrouw B. Bouma-Blok, directeur particulieren van Rabobank Heerenveen-Gorredijk, wethouder dhr. F. van Beek van de gemeente Boarnsterhim en dhr. J. C. van der Laag, accountmanager Rabobank. Op de foto ontbreekt dhr. Brinksma, franchisenemer van Hema.