Ondernemers onderscheiden voor bijzonder ondernemerschap

Persbericht van BDO Holding BV

Eerste editie BDO Prestatie Award op Week van de Ondernemer

Zes ondernemers die een bijzondere prestatie hebben geleverd, ontvingen deze week een Prestatie Award. De award, een initiatief van BDO Accountants & Adviseurs, werd tijdens de Week van de Ondernemer uitgereikt. Jurylid Marc Lammers: "We spreken met deze award onze waardering uit voor ondernemingen die in hun branche dagelijks een topprestatie leveren."

Een ondernemer die altijd als eerste op de hoogte is van innovatiekansen, en deze ook weet te vertalen naar zijn eigen bedrijf. Een dienstverlener die volop investeert in de ontwikkeling van zijn medewerkers en daardoor weinig verloop, ziekteverzuim maar bovenal een grote omzetgroei realiseert. "We hebben veel ondernemingen gezien die dagelijks bijzondere prestaties leveren," aldus Ron van Eijk, jurylid en partner bij BDO. Uit de ruim honderd ondernemingen werden uiteindelijk zes winnaars geselecteerd. Van Eijk: "Alle deelnemende ondernemingen zijn beoordeeld op hun strategie, financiën, innovatie en zes andere prestatievelden. De winnaars staken boven de rest uit op een op meerdere van die velden."

De driekoppige jury, bestaande uit René Boender, Marc Lammers en Ron van Eijk, selecteerde uiteindelijk de volgende zes winnaars:

- In de categorie Bouw en Industrie: Promolding BV o Bijzondere prestatie op het gebied van: Strategie, innovatie, personeel en organisatie, marketing

- In de categorie Transport, Logistiek, Groot- en Tussenhandel: DGS Wijnkopers BV
o Bijzondere prestatie op het gebied van: Innovatie, personeel en organisatie

- In de categorie Horeca, Recreatie, Toerisme en Cultuur: Toerkoop Reisburo Zonvaart
o Bijzondere prestatie op het gebied van: personeel en organisatie

- In de categorie Retail: Xando BV
o Bijzondere prestatie op het gebied van: personeel en organisatie, strategie

- In de categorie Zakelijke Dienstverlening - ICT: IntercommIT BV o Bijzondere prestatie op het gebied van: Strategie

- In de categorie Zakelijke Dienstverlening - Overig: Interwerk BV o Bijzondere prestatie op het gebied van: Strategie, automatisering, marketing

Over de Prestatie Award
Innoveren, meer omzet draaien, het energieverbruik terugbrengen: ondernemer zijn, is topprestaties leveren. BDO heeft veel waardering voor het ondernemerschap en ontwikkelde daarom i.s.m. de Week van de Ondernemer de Prestatie Award. Een nieuwe award, speciaal in het leven geroepen voor die ondernemers die een bijzondere prestatie leveren of recent geleverd hebben. Om deze ondernemers te vinden, heeft BDO er de afgelopen weken meer dan 100 geïnterviewd. Aan de hand van een prestatiescan werden zij beoordeeld op o.a. innovatie, financiën en strategie. De Prestatie Award werd ontwikkeld in samenwerking met Synpact.

Links:
http://www.bdo.nl



Razende Robot Reporter