Politiebond ACP

Akkoord wijziging Regeling Vredesmissies Politie

De politiebonden hebben in het formele overleg met het ministerie van Veiligheid en Justitie op donderdag 24 maart 2011 op hoofdlijnen een akkoord bereikt met minister Opstelten over een wijziging van de Regeling Vredesmissies Politie (RVP).

Uit een evaluatie van de RVP bleek dat er op een aantal onderdelen van de regeling inhoudelijke verschillen bestaan tussen de politiemedewerker en militaire collega, die onder gelijke omstandigheden werkt in een uitzendgebied. De wijziging van de RVP heeft als doel om die verschillen zoveel mogelijk gelijk te trekken. Deze harmonisatie ziet onder meer toe op de tegemoetkoming in de onkosten, de afkoop overwerkvergoeding, recuperatie, buitengewoon verlof en het zogenoemde inschepingsverlof.

Internationaal verband

Daarnaast is afgesproken dat de minister van V&J erop toeziet dat er bij vredesmissies voldoende aandacht is voor aspecten als veiligheid, bewapening, zorg, kleding, uitrusting en huisvesting. De politiebonden zullen in een vroegtijdig stadium over deze punten worden geïnformeerd. Zij kunnen de minister adviseren over eventuele hiaten in het voorzieningenpakket. De minister kan dit dan in internationaal verband aan de orde stellen.

---

14/04/11 14:53

---