Gemeente Tilburg

Persbericht
14 april 2011

Zeven extra deelautoparkeerplaatsen in Tilburg

Vanwege het stijgende aantal deelautogebruikers legt de gemeente Tilburg in mei zeven extra parkeerplaatsen voor deelauto's aan. In Tilburg bevinden zich nu al negen deelautoparkeerplaatsen. De nieuwe parkeerplaatsen komen op het Koningsplein, Korvelplein, in de Gerard de Bondtstraat, de Pastoor van Beurdenstraat en de Wilgenstraat en op het parkeerterrein bij station Universiteit. De deelautoaanbieder voor deze locaties is Greenwheels. In de Hogeschoollaan bij de universiteit komt een deelautoparkeerplaats speciaal voor studenten. Op deze locatie is StudentCar de deelautoaanbieder.

Autodelen

Bij autodelen, ook wel 'autodate' genoemd, maken meerdere mensen gebruik van één auto die op een vaste parkeerplaats staat. Op die plaats mogen alleen deelauto's met een vergunning staan. Andere auto's mogen daar niet parkeren. Autodelen is vooral makkelijk voor mensen die niet elke dag een auto nodig hebben, maar er wel altijd over willen beschikken. Vanaf mei zorgen Greenwheels (15 x) en StudentCar (1x) ervoor dat in Tilburg op zestien locaties een auto voor de deelnemers klaar staat.

Uit onderzoek blijkt dat één deelauto vijf auto's overbodig maakt. Deelnemers delen niet alleen de auto maar ook de parkeerplaats. Autodelen is bewust omgaan met de portemonnee en het milieu zonder om te hoeven kijken naar onderhoud, reparaties, verzekering en wegenbelasting. Tegelijkertijd vermindert het ook de parkeerdruk.
---