Politie Rotterdam Rijnmond

Politie wil meer informatie over de laatste dag van Wensley Gonzales

Feijenoord-Ridderster Korps / overig Noord Oost Rotterdam-Centrum Rotterdam-West RRD Waterweg-Noord Zeehavenpolitie Zuid

Datum publicatie: 14-04-2011 15:15

28654_1.jpg Het opsporingsonderzoek naar de schietpartij aan de Schinnenbaan waarbij de 27-jarige Wensley Gonzales (foto) om het leven kwam is in volle gang. Een team van 20 rechercheurs onderzoekt het misdrijf en wil graag in contact komen met mensen die meer kunnen vertellen over de schietpartij of waar Wensley maandag 11 april is geweest voordat hij werd neergeschoten.

Maandagmiddag 11 april rond half drie raakte het slachtoffer zeer ernstig gewond nadat hij nabij een parkje aan de Schinnenbaan werd neergeschoten. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De dader, een getinte man met kort haar en slank postuur, ging er na de schietpartij in een auto vandoor. In de auto, volgens getuigen een donkerblauwe Opel Astra, zat vermoedelijk nog een man.

Uitgebreid onderzoek heeft inmiddels al informatie opgeleverd. Zo hebben getuigen en omwonenden al meer kunnen vertellen over wat er tijdens en na de schietpartij gebeurde en over het signalement van de verdachte. Ook zijn er diverse sporen verzameld die naar een dader kunnen leiden.

Wensley had samen met zijn vriendin een baby van een aantal maanden oud. Inmiddels is duidelijk geworden dat hij op maandag 11 april naar een uitzendbureau aan de Westblaak in Rotterdam is geweest. Daarna zou hij op de fiets naar het parkje aan de Schinnenbaan zijn gegaan. De schietpartij maakte abrupt een eind aan het leven van de 27-jarige Rotterdammer, die donderdag 14 april 28 jaar oud zou worden.

De politie stelt alles in het werk om het misdrijf op te lossen en komt graag in contact met mensen die antwoord kunnen geven op de volgende vragen:

- Wie heeft Wensley, door bekenden ook wel Wenny genoemd, op maandag 11 april nog gezien;

- Wie heeft de schutter of de andere inzittende van de blauwe auto goed gezien en nog niet met de politie gesproken;

- Zijn er mensen in het bezit van filmpjes of foto's van de schietpartij en/of de schutter;

- Wie heeft de donderblauwe Opel Astra en/of de verdachte op maandag 11 april of de dagen ervoor gezien. De Opel Astra zou volgens een getuige een oud model zijn, met opvallend metallic lak en een meegespoten spoiler;

- 4/ 5 jongens in de leeftijd van 14-17 jaar oud die op een bankje nabij het speeltuintje zaten, zijn vermoedelijk getuige geweest van de schietpartij. De politie wil graag spreken met deze belangrijke getuigen of contact met mensen die weten wie deze jongens zijn.

Alle informatie die meer duidelijkheid kan geven over de schietpartij, de dader maar ook over het leven van Wensley en met wie hij omging, is welkom. De politie heeft een speciaal telefoonnummer geopend om tips door te geven: 0800-7444488.
Anoniem informatie doorgeven kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. De Criminele Inlichtingen Eenheid is voor dit misdrijf bereikbaar op 06-39338086.
28654_2.jpg