Belgische Federale Overheid



Ontmoet Frank De Winne in het Planetarium van Brussel

Datum: 14 april 2011

Ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van de ruimtevlucht van Joeri Gagarin nodigen het Planetarium van Brussel, het Federaal Wetenschapsbeleid, het 'Belgian User Support and Operation Centre' (B.USOC) en de organisatoren van de 'Belgian Yuri's night' u vriendelijk uit voor een unieke ontmoeting met ESA-astronaut Frank De Winne.

Lezing door Frank De Winne

Op 12 april 1961 werd de capsule 'Vostok 1' gelanceerd met aan boord de kosmonaut Joeri Gagarin, de eerste mens ooit die in de ruimte gevlogen heeft. Om de 50ste verjaardag van deze eerst bemande ruimtevlucht te vieren, komt ESA-astronaut Frank De Winne zijn ervaringen als astronaut aan boord van het Internationale Ruimtestation delen met het grote publiek in het Planetarium, op donderdag 21 april van 16.00 tot 17.30 uur.

Dit uitzonderlijke evenement is gratis en voor iedereen toegankelijk. Inschrijven is verplicht en kan enkel via het inschrijvingsformulier op de website www.planetarium.be. Daar kunt u ook een vraag invullen die u graag aan Frank De Winne zou stellen.
Opgelet: het aantal plaatsen is beperkt tot 350. Reserveer dus tijdig.

In het auditorium kunt u doorlopend een video bekijken over de eerste ruimtevlucht van Frank De Winne in 2002 (Engels gesproken met ondertitels).

Dawn of the Space Age

Ook naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van de vlucht van Joeri Gagarin, stelt het Planetarium een speciale 'full dome'-voorstelling 'Dawn of the Space Age' voor. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en duurt 50 minuten. De toegangsprijs bedraag EUR 6,00 voor volwassenen en EUR 5,00 voor kinderen.
U kunt deze voorstelling komen bekijken alle dagen van 13 tot en met 25 april 2011 om 15 u. (geen reservatie nodig).

Meer informatie op www.planetarium.be of via het telefoonnummer 02 474 70 50.