Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie

Mediq Apotheker Willem van de Spijker `Zorgtalent' van

Op woensdag 13 april heeft Zorgvisie beherend apotheker Willem van de Spijker van Mediq Apotheek 't Heelhuis in Helmond, benoemd tot meest talentvolle jonge zorgmanager van het jaar.

De 31-jarige Willem van de Spijker wint de titel met zijn project `Diafarmazob', waarin apotheker en huisarts nauw samenwerken om het geneesmiddelengebruik van mensen met diabetes te optimaliseren.

Diafarmazob verbetert de farmacotherapie van patiënten met diabetes. Het is een goed voorbeeld van een constructieve samenwerking tussen apothekers, huisartsen en zorgverzekeraar, met onder meer als resultaat het aanpassen van medicatie op bijvoorbeeld de nierfunctie en cholesterol, het voorkomen van overbodig gebruik van dure geneesmiddelen of het op verkeerde wijze gebruiken van medicijnen.

Snelle manager

Juryvoorzitter Martin van Rijn (bestuursvoorzitter PGGM): "Van de Spijker is een snelle manager die graag goed wil zijn in wat hij doet. Dankzij hem zien we wat de rol van apotheker kan zijn." De verkiezing vond plaats nadat de in totaal drie genomineerden op het Zorgvisiecongres een presentatie hadden gegeven over hun project. Willem van de Spijker wint de Zorgvisie Grow/work Talent van het Jaar award. Er zijn momenteel 229 Mediq Apotheken in Nederland. Mediq Apotheek is de grootste apotheekketen in Nederland.