Gemeente Heumen

Strategische visie gemeente Heumen 2020

In 2011 ontwikkelt de gemeente een Strategische visie gemeente Heumen 2020. Deze visie reikt verder dan een collegeperiode, namelijk 10 jaar in plaats van vier. De gemeente denkt hierdoor efficiënter te kunnen werken. De visie gaat over hoofdlijnen en over drie vragen:
1. Wat voor een gemeente willen we zijn in 2020?
2. Wat is de rol van de gemeente in 2020?

3. Wat is de rol van u als partner in 2020?

U mag adviseren over deze drie vragen. Het college schrijft vervolgens na de zomer de visie en de gemeenteraad besluit er in december 2011.

Rol college

Het College maakt de strategische visie, en betrekt daarbij de inbreng van de gemeenteraad, partners, bewoners en ambtenaren. (Zie link naar projectorganisatie.) Het College ziet de visie als een paraplu op hoofdlijnen voor allerlei andere gemeentelijke producten. De visie gaat dus niet in op details.

Openbare avonden in mei

In mei 2011 worden openbare avonden belegd in het gemeentehuis om van gedachten te wisselen over onderwerpen die van belang zijn voor de visie. De bijeenkomsten zijn per onderwerp ingedeeld naar de volgende dagen:
Woensdag 11 mei: "Sociale samenhang versterkt (Aanvang 20.30 uur) Donderdag 19 mei: "Vitale kernen in een groene omgeving" en "Passend wonen" (Aanvang 19.30 uur)
Woensdag 25 mei: "Dienstverlening" en "Strategie & bedrijfsvoering" (Aanvang 19.30 uur)
Er komt een verslag van elke bijeenkomst op deze website.

Aanmelden openbare avond

Voor een goede voorbereiding dient u zich aan te melden voor deze avonden door een email te zenden naar: heumen@heumen.nl t.a.v. Renate Krijnen. Zet daarin op welke avond u komt.

We willen graag uw advies

We nodigen verenigingen, organisaties, professionals, burgers en bedrijven, uit om na de openbare avonden op hoofdlijnen te adviseren over de toekomst van onze gemeente. Actuele kwesties of vragen van bewoners en organisaties beantwoorden wij via reguliere wegen, zoals gesprekken met ambtenaren, de Bel- en herstellijn, Vraagwijzer, spreekuur wethouders etc.

Wij willen graag uw advies op hoofdlijnen over:


1. Wat voor een gemeente willen we zijn in 2020 als u denkt aan sociale samenhang, vitale kernen, passend wonen, dienstverlening en bedrijfsvoering van de gemeente?

2. Wat is de rol van de gemeente in 2020 als u denkt aan sociale samenhang, vitale kernen, passend wonen, dienstverlening en bedrijfsvoering van de gemeente?

3. Wat is de rol van u als partner in 2020 als u denkt aan sociale samenhang, vitale kernen, passend wonen, dienstverlening en bedrijfsvoering van de gemeente?

Adviseren kan schriftelijk of per email van 1 juni tot 1 juli 2011 onder vermelding van strategische visie 2020, eventueel naam van de organisatie, uw naam, adres, telefoonnummer en email. U krijgt antwoord op uw advies.
Schriftelijk: het College van gemeente Heumen, t.a.v. Carmen Keune, Postbus 200, 6580 AZ Malden.
Email: heumen@heumen.nl t.a.v. Carmen Keune

Wat denken jongeren?

Jongeren kunnen ook adviseren via hyves en twitter. De hyvespagina en twitteraccount worden binnenkort bekend gemaakt en zijn beschikbaar van
1 mei tot 1 juli 2011.

Rol gemeenteraad

Een klankbordgroep, waarin een afvaardiging van elke politieke partijen zit, volgt het maken van de visie voor 2020. De klankbordgroep heeft al een koers uitgezet op basis van kenmerken van de gemeente zelf en trends die op de gemeente afkomen. (link naar: trends en kenmerken) De gemeenteraad neemt in december 2011 een besluit over de strategische visie 2020.
De ontwerpvisie komt niet apart ter inzage te liggen. De visie is wel openbaar beschikbaar o.a. via deze site bij behandeling in de raadscommissies en gemeenteraad vanaf medio november 2011. U kunt als partner of bewoner desgewenst spreektijd aanvragen bij de raadsgriffier.

Projectorganisatie Strategische visie.pdf download

Contactpersonen
Wethouder Jolanda van Veluw
Projectleider Carmen Keune
Tel 14 024
heumen@heumen.nl