Gemeente Heerenveen

hulp als het echt nodig is

Gemeente biedt hulp als het echt nodig is

Het college van burgemeester en wethouders stelt nieuwe regels voor, voor het geven van hulpmiddelen aan mensen met een beperking of een psychosociaal probleem. Waar voorheen vooral werd gekeken naar de te verstrekken voorziening, staat nu het te bereiken resultaat centraal.

Deze nieuwe manier van werken is het gevolg van het beleid van de gemeente, om mensen te stimuleren zelf een probleem op te lossen. Als het niet lukt om zelf of samen met de omgeving een oplossing te vinden, kan de gemeente helpen. De gemeente kijkt dan naar de situatie van iedere individuele aanvrager van een voorziening en levert maatwerk.

Bovendien is het ook financiële noodzaak om efficiënter met het budget om te gaan. Wat voor de één werkt, hoeft voor een ander geen oplossing te zijn. Door nog meer te kijken naar eigen verantwoordelijkheid van burgers, zullen individuele voorzieningen, zoals een traplift of scootmobiel, beschikbaar blijven voor mensen die deze echt nodig hebben.

Voor de zomer van dit jaar bespreekt de gemeenteraad de verordening Wmo-voorzieningen 2011, waarin deze nieuwe uitgangspunten staan beschreven.