Gemeente Heerenveen

Houkes als afsluiting schooljudo

Judoclinic Ruben Houkes als afsluiting schooljudo

Op donderdag 14 april 2011 heeft Ruben Houkes, bronzenmedaillist van de OS Beijing 2008 & Wereldkampioen 2007, een judoclinic gegeven aan 411 kinderen in de dojo van het multifunctionele centrum Sportstad Heerenveen. Het judofeest was de afsluiting van het programma Schooljudo.nl tijdens schooltijd en het startsein voor de naschoolse lessen.

Begin maart 2011 zijn 8 basisscholen in Heerenveen gestart met het gehele programma van Schooljudo.nl. De gemeente Heerenveen heeft een subsidie beschikbaar gesteld voor 1 jaar. Het programma wordt door Schooljudo.nl en Instituut Judo Edwin Steringa (JES) uitgevoerd. Schooljudo.nl werkt intensief samen met de Judo Bond Nederland (JBN).

Het programma Schooljudo.nl bestaat uit judolessen tijdens schooltijd en vervolglessen na schooltijd. Alle lessen zijn verzorgd door zes gekwalificeerde judodocenten van instituut JES. Binnen de lessen op school ligt de nadruk op het aanleren van de basisbeginselen van judo en wordt aandacht geschonken aan thema's als respect, omgaan met agressie en coördinatie. De lessen na schooltijd zullen in het teken staan van samen sporten en afspraken nakomen. De clinic van Ruben Houkes is een belangrijke schakel tussen de breedte- en topsport. Ook moedigt hij kinderen aan om zich op te geven voor de naschoolse lessen.

De dag stond tevens in het teken van de succesvolle samenwerking tussen alle partijen op verschillende niveaus binnen het programma: gemeente Heerenveen, Instituut Judo Edwin Steringa, de basisscholen en Schooljudo.nl.