Gemeente Kaag en Braassem

Eerste oplaadpunt voor elektrische auto
Eigenaar en wethouder Van Velzen bewonderen elektrische auto

Op woensdag 13 april is het eerste oplaadpunt voor elektrische auto's in Kaag en Braassem een feit geworden. Het oplaadpunt in Oude Wetering kan in de toekomst, naast de auto van de aanvrager, de heer Papôt, meerdere elektrische autoâs bedienen.

Naast een aantal voor de hand liggende redenen, zoals de voordelen voor het milieu en voor de portemonnee, heeft Mike Papôt de elektrische auto ook aangeschaft omdat hij van gadgets houdt. Zo is het mogelijk om via een internetverbinding te communiceren met zowel de auto als het oplaadpunt. âIk kan bijvoorbeeld vanuit de woonkamer volgen in hoeverre mijn auto is opgeladen.â, aldus een enthousiaste Papôt.

Ook wethouder Ton van Velzen is blij met het oplaadpunt. âDit punt maakt onderdeel uit van een pilot van twee jaar waarin de gemeente per dorpskern één burger in de gelegenheid stelt om dichtbij huis een oplaadpunt te laten plaatsen.â Ook richt de gemeente in de toekomst drie snellaadpunten in. Het idee is om deze snelladers in de buurt van winkelcentra te plaatsen. âZo worden de elektrische autoâs, tijdens het winkelen, binnen een halfuur opgeladen.â, aldus wethouder Van Velzen.

De laadpaal is mogelijk gemaakt door Stichting e-laad.nl, The New Motion en de gemeente Kaag en Braassem. Meer informatie kunt u vinden via www.thenewmotion.com of www.e-laad.nl.
Iedereen die een elektrische auto rijdt of gaat rijden, kan via Stichting E-laad.nl een oplaadpunt aanvragen dichtbij het woonadres of op een andere gewenste plek.