Gemeente Noordwijkerhout


Koninklijke onderscheiding voor Henk de Bruin

Burgemeester Gerrit Goedhart heeft op 9 april 2011 aan de heer Henk de Bruin een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Dit gebeurde tijdens het voorjaarsconcert van de dit jaar 90-jarige Muziekvereniging St. Jeanne d' Arc. De heer De Bruin ontving deze onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor diverse organisaties, zowel plaatselijke als regionale en landelijke organisaties, die zich bezighouden met muziek. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Hieronder volgt een uiteenzetting van zijn verdiensten.

Vanaf 1990 tot heden is Henk voorzitter (tot 2000) en vrijwilliger bij Muziekvereniging St. Jeanne d' Arc in Noordwijkerhout. Hij heeft zich ingezet voor de ontwikkeling van de vereniging en de realisatie van een eigen verenigingsgebouw "De Parade". Sinds 2000 is hij voorzitter van de beheercommissie van "zijn" verenigingsgebouw. Hij coördineert onder andere de vrijwilligers achter de bar, de inkoop voor de bar en het onderhoud van het gebouw.

Ook is hij vanaf 1993 tot heden bij de Stichting Federatie van Katholieke Muziekbonden (FKM) plaatsvervangend secretaris en plv. penningmeester en sinds 2009 penningmeester.

Vanaf 1993 tot heden is hij voorzitter van de Zuid-Hollandse Bond (tot 1999) en voorzitter van de in 1999 opgerichte Hollandse Bond van Muziekverenigingen. Hij was mede-initiatiefnemer van de fusie tussen de Noord-Hollandse en de Zuid-Hollandse Bond.

Vanaf 2003 tot heden is hij secretaris van de Stichting Music & Show. Deze stichting is opgericht door twee landelijke muziekorganisaties, te weten de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen en de Federatie van Katholieke Muziekbonden, met het doel het uitgeven van het maandelijkse periodiek "Music en Show" op het gebied van amateurmuziekbeoefening.

Vanaf 2003 tot heden is hij secretaris van de Stichting Shantykorenfestival te Noordwijkerhout. Dit festival is mede dankzij de inspanningen van Henk uitgegroeid tot een evenement dat bezoekers uit de wijde omgeving van Noordwijkerhout trekt en waaraan koren uit heel Nederland deelnemen.

Vanaf 2006 tot heden is hij gemeenteraadslid van Noordwijkerhout.

Vanaf 2009 tot heden is hij bestuurslid van de Stichting Nederlandse Kampioenswedstrijden FKM-KNFM-NFCM. Deze stichting organiseert de Nederlandse kampioenswedstrijden voor harmonieën, fanfare, brassbands, majorettegroepen en -solisten, drumbands, blaaskapellen en big bands.

Behalve al deze verdiensten is hij in de jaren 80 nog medeoprichter en voorzitter geweest van de Badminton klub Noordwijkerhout (BKN). Hij is erelid van deze vereniging.

De heer De Bruin heeft zich geruime tijd ten bate van de samenleving ingespannen en anderen gestimuleerd. Gelet op de duur, aard, betekenis en uitstraling van zijn maatschappelijke verdiensten, waarbij het zwaartepunt op het terrein van de cultuur ligt, is hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.