Politie Hollands Midden

Update schietpartij Alphen aan den Rijn - donderdag 14 april

Type wapens bekend

Alphen aan den Rijn, 14-04-2011 o Uit het onderzoek naar de drie wapens die Tristan van der V. heeft gebruikt is vast komen te staan dat het om de volgende types gaat: het semi-automatische wapen was een Ekog enkelloops geweest Smith&Wesson kaliber .22 Long Rifle. De twee handwapens waren een pistool Colt kaliber .45 en een revolver Taurus kaliber .44.

Passantenonderzoek De politie houdt zaterdag 16 april vanaf 11.00 uur tot 14.00 uur een passantenonderzoek in vier winkelcentra in Alphen aan den Rijn. Het gaat om de Aarhof, de Ridderhof, de Herenhof en de Atlas. Mensen die nog niet in contact zijn geweest met de politie worden gevraagd een formulier in te vullen met naam en adres. De politie is vooral op zoek naar getuigen die voor, tijdens of na het schietincident in de buurt van de winkelcentra waren. De politie wil ook graag in contact komen met mensen die andere informatie hebben die voor het onderzoek van belang kunnen zijn.

De politie doet zo breed mogelijk onderzoek om het leven van de dader in de dagen voor het schietincident en op de bewuste zaterdag 9 april in beeld te brengen. Het passantenonderzoek richt zicht op het in kaart brengen van alle gebeurtenissen die mogelijk iets te maken hebben met de schietpartij. De politie zet verschillende middelen in om informatie te vergaren, zo zullen er grote posters worden neergezet bij de vier winkelcentra en zullen agenten flyeren. Ook is er een speciaal e-mailadres waar mensen naar kunnen mailen als zij informatie hebben die voor het onderzoek van belang kan zijn. Dit e-mailadres is onderzoekridderhof@hollands-midden.politie.nl.

Het is ook nog steeds mogelijk om fotos en videos up te loaden naar de politie. Dit kan via de site www.nationale-recherche.nl

Dit is een gezamenlijk persbericht Openbaar Ministerie Den Haag en Politie Hollands Midden.