Politie Zaanstreek-waterland

Grootscheepse verkeerscontrole

Purmerend, 14-04-2011 o Op De Nieuwe Gouw vond donderdagochtend een grootschalige verkeerscontrole plaats.

Tientallen overtreders (51) ontvingen een bekeuring. Onder andere voor bellen tijdens het rijden, onverzekerd rijden, geen rijbewijs, losse of te ver uitstekende lading, gladde banden, geen gordel etc. Ook was er tijdens de controle aandacht voor het ontduiken van de
belastingwetgeving. Een zogenaamde 'ANPR auto' van de Belastingdienst registreerde alle kentekens. De kentekens werden vervolgens doorgegeven aan een van de motoragenten die de bewuste auto's naar de controleplaats leidde. De belastingdienst heeft voor een bedrag van 10.000 euro aan belastingschuld geïnd en daarnaast zeven autos in beslag genomen.

Nog eens zes bestuurders werden betrapt op het onterecht gebruik van een handelaarskenteken (groene plaat) . Verder bleken drie zandautos te zwaar beladen. En ook kreeg een persoon een naheffing (van 7200 euro) omdat hij drie jaar lang geen belasting had betaald voor zijn auto. De man had de auto uitgevoerd maar was er mee rond blijven rijden in Nederland. De agenten en andere controleurs controleerden verder nog op de rijtijdenwet. En of bestuurders nog boetes open hadden staan. Dit bleek in twee gevallen zo te zijn.

Naast de politie werd de controle uitgevoerd door de Douane, de RDW, de ANWB en de Belastingdienst.