Gemeente Dirksland


Gemeente Dirksland geslaagd voor GBA-audit

Auditinstelling Dekra Certification b.v. heeft de wettelijk verplichte GBA-audit uitgevoerd in de gemeente Dirksland. Hierbij is er gecontroleerd of de privacy van persoonsgegevens voldoende wordt gewaarborgd, de processen op de juiste manier worden nageleefd en of de inhoud van de gemeentelijke basisadministratie (GBA) op orde is.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dirksland maakt, ingevolge artikel 120a, lid 3 van de Wet gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA), bekend dat op 27 en 28 december 2010 de GBA-audit heeft uitgewezen dat:Â

Privacy deel van de audit
Gelet op de bevindingen uit het onderzoek van de vragenlijst met de daarbij overgelegde documentatie, de interviews en het onderzoek ter plaatse, luidt de conclusie voor wat betreft het privacy deel van de audit, dat de gemeente naar het oordeel van de privacyauditor voldoet aan alle thans gestelde eisen ten aanzien van de verplichte maatregelen en voorzieningen op dit terrein.

Procesmatig deel van de audit
Conclusie uit de controle van het procesmatig deel van de audit is dat de antwoorden van de procesauditor op de zes door het Agentschap BPR aangewezen vragen en de daarbij behorende vervolgvragen allen overeenkomen met de antwoorden zoals gegeven door de gemeente in de door haar ingevulde vragenlijst.

Inhoudelijke audit naar de kwaliteit van de gegevens Op basis van de bevindingen met betrekking tot de gecontroleerde steekproef van 100 niet-selecte getrokken persoonslijsten, is de conclusie voor het inhoudelijke deel van de audit, dat het aantal aangetroffen afwijkingen in geen van de drie foutklassen de geldende norm overschrijdt.

De controleresultaten van de GBA-audit, zijn op 28 maart 2011 bekend gemaakt en aan de gemeente aangeboden. Dekra stelt vast dat de gemeente Dirksland voor de GBA-audit 4e cyclus, is geslaagd. De resultaten, liggen van 15 tot en met 29 april 2011 op het gemeentehuis ter inzage.