Gemeente Hoogeveen

Huisvesting sport voortgezet onderwijs

14 april 2011 - Het college van burgemeester en wethouders van Hoogeveen heeft tijdens de B&W-vergadering ingestemd met een investering van 10.2 miljoen in een activiteitencentrum in het Bentinckspark.
Dit besluit is genomen vanwege de huisvesting van gymonderwijs van het Roelof van Echten College en het RSG Wolfsbos. Daarnaast is de voorziening noodzakelijk voor de sport in Hoogeveen vanwege de vervanging van de bestaande sporthal Zwembadweg. De investering van 10.2 miljoen wordt afgewogen door de gemeenteraad bij de besluitvorming rond de voorjaarsnota 2012-2015. Bij een positief besluit wordt samen met het voortgezet onderwijs verder gesproken over de voorbereidingen op realisatie van de accommodatie. Wethouder Ton Bargeman: "Door clustering van het gymonderwijs kunnen we een kwalitatief goed activiteitencentrum voor optimaal gymonderwijs realiseren. Bovendien is het centrum dicht bij de scholen gepland en is het Bentinckspark een aansprekende locatie voor zo'n activiteitencentrum."

Twee sporthallen

Het huidige voorstel omvat één topsporthal en één NOC*NSF sporthal met in totaal zes zaaldelen in het activiteitencentrum. In het programma van eisen (SpVe) van het Bentinckspark is, naast deze twee sporthallen, gerekend op een derde hal. Hierover volgt in een later stadium besluitvorming. De plannen voor het Bentinckspark houden tot die besluitvorming rekening met die eventueel derde hal.