Gemeente Aalsmeer


Gemeente geeft 1e aanzet voor horecagelegenheid in Kudelstaart

Dinsdag 12 april jl. is in de collegevergadering de eerste aanzet voor een kleinschalige horecagelegenheid op de locatie Kudelstaartseweg 295
- 297 gegeven. Horeca Nederland krijgt de opdracht om te onderzoeken wat voor een horecagelegenheid levensvatbaar, rendabel en tevens passend is binnen Kudelstaart. Dit is de eerste uitvoering van het amendement dat de raad heeft aangenomen.

Voor de aanbesteding wil de Gemeente Aalsmeer hetzelfde traject volgen als bij de totstandkoming van de horecavoorziening op het Surfeiland. Ook hiervoor heeft Horeca Nederland het eerste onderzoek gedaan.

`Met het inschakelen van Horeca Nederland hebben we de belangenbehartiger van de horecabranche in huis gehaald. We hebben positieve ervaringen bij het Westeinderpaviljoen opgedaan. We hopen ook in Kudelstaart snel een horecagelegenheid toe te voegen waar heel Kudelstaart blij mee is.' zegt wethouder Ad Verburg.

Rond de zomervakantie zal de gemeenteraad zich buigen over de visie en nota van uitgangspunten die gemaakt wordt door Horeca Nederland. Daarna volgt de aanbestedingsfase. In september 2011 volgt de selectie, met advertentie in de Horeca-Misset en gerichte mailing aan bestaande horeca-exploitanten. Vervolgens wordt het gegund aan één partij. Als het ontwerp akkoord is kan de planologische procedure van start.