Ingezonden persbericht


Persbericht
18 februari 2011

Vooraankondiging - eerste landelijke WAK, 14 t/m 21 mei Zestig gemeenten nemen deel aan de Week van de Amateurkunst

Op 14 mei 2011 vindt in Delft de feestelijke opening plaats van de WAK, de Week van de Amateurkunst. Tijdens de WAK, van 14 tot en met 21 mei, kan de bezoeker in zo'n zestig gemeenten door heel Nederland optredens en exposities bezoeken, meedoen aan open repetities, workshops volgen of zich gewoon laten verrassen door een van de vele activiteiten op straat. Kunstfactor, sectorinstituut amateurkunst, coördineert de WAK.

Wat is de WAK?
Maar liefst 8 miljoen Nederlanders doen aan actieve kunstbeoefening. De WAK is een evenement voor en door deze miljoenen gepassioneerde amateurkunstenaars. Zij tonen hun kwaliteiten en maken kennis met andere liefhebbers. Mensen die niet aan kunst doen maar wel nieuwsgierig zijn, kunnen tijdens de WAK kennismaken met verschillende kunstvormen. Van flamenco tot keramiek, van crossmedia tot fluisterpoëzie en van drumsessie tot straattheater: de WAK biedt voor ieder wat wils.

Opening Delft
In het historische Delft vindt op 14 mei de feestelijke landelijke aftrap plaats. Ter gelegenheid van de eerste WAK is er een WAK-lied gecomponeerd, dat in meerdere plaatsen te horen zal zijn. In Delft zal dit lied door honderden amateurkunstenaars gezongen worden onder leiding van dirigent, televisiepresentator en Delftenaar Gregor Bak. Ook een andere bekende Nederlander zal zijn medewerking aan de opening verlenen. Wie dat is, maakt de organisatie later bekend.

Meer informatie
Meer informatie over de WAK is te vinden op de website www.waknederland.nl.