Ingezonden persbericht



---



** PERSBERICHT **

Regiofinales Jong Ondernemen gaan deze week van start Jonge ondernemers strijden om titel 'Studentenbedrijf van het Jaar'

Den Haag, 11 april 2011

Vanaf donderdag gaat het neusje van de zalm onder jonge entrepreneurs in Nederland weer de strijd aan om de titel 'Studentenbedrijf van het Jaar'. Om deze eervolle prijs in de wacht te kunnen slepen, moeten ze echter eerst de regiofinale van Jong Ondernemen winnen in hun eigen provincie. Deze week barst de strijd los, met de eerste regiofinales in Limburg en Gelderland.

Aan de regiofinale nemen de beste mbo- en hbo-studentenbedrijven van een provincie deel. De deelnemende bedrijven worden geselecteerd aan de hand van hun zelf geschreven ondernemingsplan en het halfjaarverslag. Tijdens de regiofinales moeten ze zichzelf voor de vakjury bewijzen aan de hand van een standpresentatie, een jury interview en een heuse elevator pitch. De jury kiest hieruit de beste jonge ondernemers van de provincie.

De eerste regiofinales vinden aankomende donderdag 14 april plaats in Gelderland en Limburg. De mbo- en hbo-winnaar van elke regiofinale mag door naar de halve finale op 18 mei, bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam. Daar plaatsen de beste bedrijven zich voor de grande finale in juni, waar het 'Beste Studentenbedrijf van Nederland' gekozen zal worden.

Ondernemerschap ervaren
Alle deelnemende studentenbedrijven zijn onderdeel van het Jong Ondernemen onderwijsprogramma, waarbij mbo- en hbo-studenten onder begeleiding een eigen bedrijf oprichten. Ze bedenken of importeren een innovatief product, houden marktonderzoek en schrijven een ondernemingsplan. Om bedrijfskapitaal te winnen, moeten ze zo veel mogelijk aandelen verkopen. Aan de aandeelhouders moeten ze dan ook verantwoording afleggen. Op die manier ervaren ze zelf wat ondernemerschap inhoudt. Dit jaar doen meer dan 900 mbo- en hbo-studentenbedrijven (ca 10.000 studenten) mee aan het programma van Jong Ondernemen op mbo en hbo.

(einde bericht)

Fotobijschrift
De landelijke finale werd vorig jaar gewonnen door studentenbedrijf Greeny Games



Ingezonden persbericht