Ingezonden persbericht



---



Wethouder verricht starthandeling groot onderhoud
37 woningen in Ter Aar gaan van energielabel E naar B

Wethouder Jelle Moraal zal op 14 april 2011 om 16:30 uur de aftrap geven voor de grootscheepse renovatie van 37 woningen in Langeraar. De woningen ondergaan de komende maanden een ware metamorfose, zodat ze weer zo'n veertig jaar mee kunnen.

Donderdagmiddag zal de wethouder met de sloophamer een muur aan de Reigerlaan omslaan. Deze handeling betekent het startsein voor de werkzaamheden aan de woningen, die ongeveer een half jaar zullen gaan duren. De woningen worden van top tot teen aangepakt. Ze krijgen nieuwe keukens, badkamers, kozijnen en dakpannen. Ook wordt dak- gevel- en vloerisolatie aangebracht. Hierdoor worden de woningen een stuk energiezuiniger: ze gaan van energielabel E naar B. Woondiensten Aarwoude investeert circa 1,8 miljoen euro in het project. Alle bewoners hebben een keuze gehad om badkamer, keuken en/of toilet te laten vervangen. Daarnaast kunnen huurders tegen een geringe huurverhoging kiezen voor extra's zoals een tweede toilet in de badkamer en een open keuken.

Het startsein voor het project wordt gegeven door wethouder Jelle Moraal. Hij zit namens Progressief Nieuwkoop in het college heeft de kern Ter Aar als aanspreekpunt in zijn portefeuille. Bij de starthandeling zijn alle buurtbewoners en de lokale pers uitgenodigd. Na de onthulling is er voor de aanwezigen een hapje en een drankje.

----------einde persbericht---------------------------

Noot voor redacties

Noot voor de redactie (