Politie Groningen

Politieman overleden bij dramatisch incident

Ook levenloos lichaam vrouw aangetroffen

Baflo, 14-04-2011 o Woensdagavond vond een ernstig schietincident in Baflo plaats met dramatische gevolgen. Een 48-jarige agent van het Verkeershandhavingsteam is bij het incident overleden. Een 22-jarige agente van het bureau Groningen Zuid, is gewond geraakt en is naar het ziekenhuis gebracht. De familie van de agenten is op de hoogte gebracht van deze verschrikkelijke gebeurtenis.

Daarnaast is er in een woning in Baflo het levenloze lichaam van een vrouw gevonden. Haar identiteit is op dit moment nog onbekend. Bij het schietincident raakte eveneens een burger gewond. Deze persoon is overgebracht naar het ziekenhuis.

Onbekend

De politie is bezig met een groot onderzoek en heeft nog vele vragen. Wat de politie wel weet is het volgende: Woensdagavond rond 20.00 uur werd de meldkamer gewaarschuwd vanwege een mishandeling in de Herestraat in Baflo.

Meerdere collegas zijn naar de melding gegaan en troffen in een woning het ontzielde lichaam van een tot nu toe onbekende vrouw aan. Vervolgens zochten andere toegesnelde agenten in de omgeving van de woning naar een man met een door de meldkamer gegeven signalement. In de omgeving van het station van Baflo troffen zij een man aan die aan het signalement voldeed.

Vuurwapen

Het verloop van de gebeurtenissen moet nog in kaart worden gebracht. Feit is dat door het gebruik van een vuurwapen de politieman dodelijk is getroffen. De vrouwelijke agent raakte gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de gewonde burger, slachtoffer van het schietincident, is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

Aanhouding

De politie heeft een 25-jarige man aangehouden in de omgeving van het station van Baflo. Hij is eveneens gewond geraakt en is naar het ziekenhuis overgebracht.

Organisatie

De regionale Driehoek, korpsbeheerder Rehwinkel, korpschef Dros en hoofdofficier Eland zijn na het incident bijeengekomen. Er is inmiddels een staf grootschalig bijzonder optreden (SGBO) en een team grootschalige opsporing (TGO) gestart om de gebeurtenissen te onderzoeken. Beide onderzoeksteams doen op dit moment onderzoek naar het dramatische gebeuren.

Tijdens een persbijeenkomst verwoordde de Driehoek de gevoelens binnen het korps. Korpsbeheerder Rehwinkel: Groningen rouwt! Dit is een grote klap voor het regiokorps Groningen. Een verschrikkelijk bericht. Ook korpschef Dros probeerde zijn gevoelens onder woorden te brengen: Dit is een dramatisch bericht voor de nabestaanden en onze medewerkers. Ons korps rouwt om het verlies van een collega. Dit is een inktzwarte dag.

Informeren collegas

De collegas die op die avond in dienst waren, zijn allen geïnformeerd tijdens een bijeenkomst op het hoofdbureau in Groningen.