Uitgeverij Unieboek het Spectrum


Robin Young, auteur van Opstand, dit weekend in Nederland

Woensdag 13 april 2011

Dit weekend is Robyn Young in Nederland voor een auteursbezoek. Zij komt naar Nederland om met de media te praten over Opstand: het eerste deel van haar nieuwe historische trilogie.

Wil je haar ontmoeten? Kom dan dit weekend naar de Elf Fantasy Fair op Landgoed De Haar in Haarzuilens waar Robyn Young te gast is. Daar wordt zij voor het publiek geïnterviewd en signeert ze haar boeken. Voor meer informatie ga naar de website van Elf Fantasy Fair.

Het boek Opstand

Eén man zal de toekomst van zijn volk voorgoed veranderen...

1286: Schotland verkeert in de ijzige greep van een van de strengste winters ooit en het volk vreest dat de Dag des Oordeels is gekomen - vrees die terecht lijkt wanneer de koning van Schotland wordt vermoord. Vanuit Frankrijk heeft zijn zwager, de koning van Engeland, diens ondergang gepland vanwege een oude profetie van Merlijn.

Volgens deze profetie zal er één man heersen over een verenigd koninkrijk zodra de vier relieken van Brittannië zijn gevonden. Edward I is vastbesloten die man te worden, en de moord op de koning van Schotland was slechts de eerste stap in z ijn plan om Engeland voorgoed te veranderen. Maar dan verrijst uit de ruïnes van de oorlog een man die de loop van de geschiedenis zal veranderen. Zijn naam is Robert Bruce. Dit is zijn verhaal.

Over de vorige trilogie van Robyn Young:

'Een fantastische auteur.' Kate Moss, auteur van Het verloren labyrint en De vergeten tombe

'Zwaardgekletter vanaf de eerste regel. Met veel aandacht voor detail en uitstekende dialogen.' The Times

Robin Young

Robyn Young (1975) heeft gewerkt op festivals, in de muziekindustrie en als financieel adviseur. Inmiddels is ze fulltime schrijfster en woont ze in Brighton, Engeland. Haar serie over de tempeliers is een ongekend succes in heel Europa en ook in Nederland zijn de boeken van Young erg populair.