Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 08.45 uur

Utrecht, 14-04-2011

Drugs en wapens gevonden bij inval

UTRECHT De politie heeft woensdag 13 april zeven personen aangehouden op onder andere verdenking van het overtreden van de Wet Wapens- en Munitie en de Opiumwet.

Op basis van vooronderzoek stelde de politie woensdagmorgen omstreeks 08.45 uur in verschillende woningen aan de Gangesdreef een onderzoek in. Ongeveer 45 politiemensen vonden in totaal twee vuurwapens, een grote hoeveelheid hennep, een kleine hoeveelheid harddrugs en een hennepdrogerij.

Belastingdienst heeft daarnaast voor een schuld van 43.000 aan dwangbevelen uitgereikt, ten behoeve van de zekerheidstelling hebben zij beslag gelegd op een auto en een scooter. Ook troffen agenten een gestolen goed aan, een groot geldbedrag en nepgeld. De wapens, drugs, geld en goederen zijn in beslag genomen en de verdachten, allen bewoners, zijn ingesloten voor verhoor. De politie zet het onderzoek voort.

Aanrijding letsel

UTRECHT Woensdagmiddag vond een aanrijding tussen een auto en een fietser plaats. Hierbij raakte een man gewond.

Een 25-jarige automobilist uit Utrecht reed omstreeks 15.05 uur in de richting van de Spinozaweg. Plotseling stak, ter hoogte van de Laan van Nieuw guinea, een man (gegevens nog onbekend) met zijn fiets de weg over. De bestuurder zag geen kans meer de fietser te ontwijken en botste tegen hem aan. Door de aanrijding raakte de fietser gewond en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De automobilist bleef ongedeerd.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 april een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance controleerden agenten op de Europalaan omstreeks 01.20 uur een bestuurder. Op het moment dat de agenten de man aanspraken roken zij een sterke alcohollucht en lieten de 31-jarige bestuurder uit Maarssen een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat de man te veel gedronken had. Hij werd meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 655 ug/l uit. De Maarssenaar kon zijn rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Tassenrollerij

UTRECHT Een man werd op woensdagmiddag aangehouden op verdenking van tassenrollerij.

Rond 16.45 uur kreeg de politie een melding van een diefstal in een winkel aan de Lange Viestraat. Een beveiliger van de winkel had gezien dat een man, 46 jaar en afkomstig uit Houten, spullen van één tas in een andere tas aan het doen was. Hij vond dit verdacht en belde de politie. Toen de agenten ter plaatse waren, kwam er een vrouw, 20 jaar uit Utrecht, de winkel in, die vertelde dat één van de tassen van haar was. De Houtenaar had de tas in een andere winkel van de vrouw gestolen. De verdachte stond ook nog gesignaleerd voor één dag of een boete van 75 euro. Hij werd aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Motorscooter gestolen

UTRECHT Zes mannen werd op woensdagavond aangehouden op verdenking van diefstal van een motorscooter.

Rond 20.40 uur kreeg de politie een melding dat er op de Samuel Mullerstraat een motorscooter gestolen werd door zes mannen. Agenten gingen direct met meerdere eenheden ter plaatse en kregen onderweg de melding dat de scooter in een auto geladen werd. Op de kruising van de Samuel Mullerstraat met de Bruinestraat, troffen de agenten een auto met daarbij zes mannen aan. In de auto lag een scooter zonder kentekenplaten.

Alle zes de verdachten, in de leeftijd van 20 tot en met 23 jaar uit Utrecht werden aangehouden. Zij zijn ingesloten voor verhoor. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. De auto en de scooter werden in beslag genomen.

Straatroof

UTRECHT Woensdagavond vond een beroving van een man plaats. Twee verdachten wisten te ontkomen.

Een 55-jarige man uit Nieuwegein liep omstreeks 22.25 uur over de Nieuwe Houtenseweg toen hij werd aangesproken door twee mannen op de fiets. De mannen vroegen aan de

55-jarige man of hij een vloeitje wilde afstaan om een sigaret te draaien. Toen hij het vloeitje had gegeven, wilden de mannen plotseling ook zijn shag hebben en begonnen het slachtoffer met een mes te bedreigen. Nadat het slachtoffer in zijn hand was gesneden, fietsten de verdachten weg. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving.

Het signalement van de verdachten luidt, dader 1, blanke man, rond de
1.80 mtr. lang, normaal postuur en rond de 20 jaar oud. Hij had opvallend lang haar tot over de schouders en droeg daaroverheen een muts. Hij reed op een oude damesfiets.

Dader 2, Blanke man, 1.90 mtr. lang, normaal postuur, rond de 20 jaar en kort haar. Hij droeg een korte spijkerjas met gaten en een spijkerbroek waarvan het kruis laag hing.

Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.:0900 88 44