Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.15 uur

Utrecht, 14-04-2011

Verkeersagressie

HOUTEN Een automobilist gedroeg zich op woensdagavond 13 april zeer agressief naar een andere automobilist. Hij werd later aangehouden.

Rond 22.30 uur nam een 24-jarige automobilist uit Utrecht op de Rijksweg A27 de afslag Houten. Voor hem reed een automobilist, die met zeer lage snelheid de afslag nam, waardoor de Utrechter af moest remmen. Op het gedeelte van de afslag dat uit twee rijstroken bestond, ging de automobilist op het midden rijden, waardoor de Utrechter hem niet in kon halen. Op de Staart en de Rondweg gedroeg de automobilist zich vervelend.

Bij de afslag naar de wijk De Poort sorteerde de automobilist links voor en de Utrechter voor rechtdoor. De automobilist daagde de Utrechter met handgebaren uit, maar die trok zijn schouders op. De automobilist reageerde daarop door op hem af te rijden, waarbij de Utrechter zich zo bedreigd voelde, dat hij door het rood wegreed. De ander ging achter hem aan.

Het slachtoffer voelde zich zo bedreigd, dat hij de politie belde en hield continu contact met de politiemeldkamer. De verdachte haalde hem in en ging vol in de remmen, waarbij de Utrechter maar net een aanrijding kon voorkomen. Het slachtoffer reed een andere straat in, waarna de verdachte keerde en weer achter hem aan kwam. Uiteindelijk gaf de verdachte de achtervolging op.

Inmiddels waren meerdere politie-eenheden onderweg. Agenten troffen de auto in het Dorp aan. Zij gingen naar de woning van de eigenaar van de auto, een 36-jarige man uit Houten. Hij bekende de auto net bestuurd te hebben en de agenten hielden hem aan. Zijn auto werd in beslag genomen. De Houtenaar had te veel gedronken. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 505 ug/l. Tevens bleek dat hij geen rijbewijs had.

Het slachtoffer deed aangifte van poging tot doodslag. De verdachte is in het politiebureau ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man bijt van zich af

NIEUWEGEIN Een man werd op woensdag 13 april agressief toen zijn sportles later begon dan hij verwachtte. Hij beet letterlijk van zich af.

Rond 20.00 uur ging een 39-jarige moeder uit Nieuwegein naar een sportgelegenheid in de wijk Fokkesteeg. Haar 12-jarige dochtertje had daar dansles tot 20.15 uur en zij wilde het laatste kwartier kijken. Toen zij het gebouw binnenkwam, zag zij dat een man kwaad op de gang liep. Zij ging de zaal binnen en ging daar zitten.

Kort daarna zag zij dat de man de zaal binnenkwam. Hij was zeer kwaad, riep dat de les al lang afgelopen had moeten zijn en dat hij wilde beginnen. De vrouw en de danslerares spraken de man aan, maar hij was niet voor rede vatbaar. Voor de goede vrede besloot de lerares de les te beëindigen.

Toen meerdere mensen kort daarna in een andere ruimte stonden na te praten, kwam de man weer kwaad op hen af. Hij sommeerde hen weg te gaan. Er ontstond een woordenwisseling tussen de man en de Nieuwegeinse. Daarbij stond zij tegenover hem en wees met haar wijsvinger in zijn richting. De man beet tot bloedens toe in de vinger en gaf de vrouw daarna een zet, waardoor zij ten val kwam. Het slachtoffer belde de politie en agenten gingen ter plaatse.

De verdachte, een 62-jarige man uit Utrecht, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De Nieuwegeinse deed aangifte van mishandeling. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal

EVERDINGEN Agenten hielden op woensdag 13 april twee mannen aan op verdenking van diefstal.

Rond 11.55 uur zag een getuige dat twee mannen een plastic tas met goederen van de deurknop van een voordeur van een woning aan de Lekdijk pakten. Daarna liepen zij met de tas weg. De getuige belde 1-1-2 en agenten gingen ter plaatse. Zij zagen de twee mannen, 32 jaar uit en afkomstig uit de Slowaakse Republiek, op de Lekdijk lopen. Zij bleken inderdaad een tas met levensmiddelen bij de woning te hebben gestolen. Zij werden aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.