Dienstenbond CNV

Nieuws

13 april 2011

Nieuwe Sociale Leidraad De Friesland Zorgverzekeraar

Als CNV Dienstenbond zijn wij al enige tijd betrokken bij de besprekingen rondom de aanvullingen op de Sociale Leidraad. Aanleiding hiertoe was de fusiebespreking met Achmea en de behoefte bij ons en jullie ondernemingsraad om hierop te reageren.

Sociale Leidraad
Om de veranderingen in de organisatie het hoofd te kunnen bieden is het van belang om binnen de organisaties spelregels af te spreken rondom de rechten waarop medewerkers kunnen terugvallen bij organisatiewijzigingen. De ondernemingsraad heeft daarbij goed werk verricht door actief de in hun ogen gewenste aanvullingen meermalen en uitvoerig met ons te bespreken.

Dat de nodige flexibiliteit en mobiliteit van jullie gevraagd wordt zal door de meesten van jullie wel herkend worden. Ondanks dat er op dit moment geen sprake is van een grote organisatieverandering mag u als lid blijven rekenen op onze inzet om voor onze leden een goed sociaal vangnet te regelen. Immers wat niet is kan altijd komen. We zijn op dit moment dan ook bezig met de laatste zaken. Onze verwachting is dat we volgende week tot een akkoord kunnen komen.

Leden hebben het laatste woord
Zodra we volgende week tot een akkoord komen zullen we dit met de ondernemingsraad bespreken. Als CNV Dienstenbond hechten wij aan een goede verstandhouding met de ondernemingsraad. Immers de belangen van onze leden kunnen hierdoor alleen maar worden versterkt.

Daarnaast zullen we, als het traject volledig is afgerond en er overeenstemming is bereikt over de juiste tekst van de Sociale Leidraad, het communicatietraject opstarten richting onze leden. De aangepaste tekst met daarin de aanvullende afspraken worden dan aan de leden bekendgemaakt en toegelicht. Uiteindelijk zal dat dan resulteren in een stemronde waarin de leden het resultaat zullen beoordelen.

Wij vertrouwen erop dat de inhoud van de nieuwe Sociale Leidraad u voldoende duidelijkheid geeft op de vraag wat er arbeidsrechtelijk gaat gebeuren indien u te maken krijgt met organisatieveranderingen. Op die manier willen wij als CNV Dienstenbond de medewerker van De Friesland Zorgverzekeraar een hulpmiddel geven om mogelijk inzicht te krijgen in de veranderingen. En dat de medewerker hierdoor ook in staat is om zelf initiatieven te nemen voor zijn of haar loopbaanontwikkeling.

Mocht u in de tussentijd nog vragen hebben. Neem dan gerust contact op met uw bestuurder Gert-Jan Seffinga. Hij is te bereiken via 0512 - 583 440 of per e-mail g.seffinga@remove-this.cnvdibo.nl