Gemeente Utrecht


2011 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
53 Vragen van de heer T.W. Schipper
(ingekomen 13 april 2011)


Tussen de Pearsonlaan en de van Heuven Goedhartlaan wordt momenteel nieuwbouw gerealiseerd (een flat en een aantal eensgezinswoningen). Dat dit leidt tot enige overlast is onvermijdelijk. Bij een bezoek aan de Pearsonlaan troffen wij echter het volgende aan:

. Doordat een deel van de openbare weg is ingenomen voor opslag van bouwmateriaal en bouwketen, kan Stadwerken niet met de normale voertuigen en op de normale ophaaldag / tijd alle portieken bereiken. Huisvuil blijft daardoor enkele dagen tot een week in de openbare ruimte staan. Hieronder de situatie op woensdag 13 april.




. De doorgangen tussen van Heuven Goedhartlaan en Pearsonlaan zijn - door het weghalen van de straatverlichting - 's avonds geheel donker en daarmee sociaal onveilig.
. Door de krappe ruimte in deze doorgangen tussen de bouw en de aangrenzende tuinen zijn de doorgangen vrijwel ontoegankelijk voor rolstoelen en scootmobielen. Dit wordt nog verergerd door scheefliggende tegels. Binnenkort worden er steigers geplaatst, waarmee de ruimte nog meer ingeperkt wordt. In de eindsituatie blijft naar verluidt slechts een tegelpad van 3 tegels breed over.


Tussen Spaaklaan en Pearsonlaan Tussen Adenauerlaan en Pearsonlaan


Naast de overlast als gevolg van de bouw, is het onderhoud van de openbare ruimte ver beneden peil en onveilig voor de bewoners en hun kinderen. Ter illustratie onderstaande opnames, eveneens gemaakt op woensdag 13 april 2011.






Naar aanleiding hiervan de volgende vragen:


1. Is het college op de hoogte van de actuele situatie van de openbare ruimte op de Pearsonlaan en omgeving?
2. Hoe beoordeelt het college de staat van onderhoud van de openbare ruimte, de toegankelijkheid en veiligheid van de openbare ruimte op en om de Pearsonlaan?
3. Klopt het dat in de eindsituatie in de doorgangen tussen van Heuven Goedhartlaan en Pearsonlaan slechts een tegelpad van 3 tegels breed overblijft?
4. Welke maatregelen gaat het college treffen om deze problemen op te lossen en op welke termijn gaat u deze maatregelen nemen?


---- --