Persbericht

Agresso Wholesale uitgebreid met module Interfiliaal ~ Logistieke software van UNIT4 biedt mogelijkheid om resultaat per vestiging te beoordelen ~

Sliedrecht, 14 april 2011 - UNIT4 introduceert een nieuwe module binnen de logistieke ERP-oplossing Agresso Wholesale. Met Interfiliaal kunnen de financiële prestaties per vestiging worden bijgehouden, terwijl het toch mogelijk is om een centrale BTW-aangifte aan te houden. De nieuwe module werkt zowel op financieel gebied, eindgebruikersniveau als op het gebied van interne verplaatsingsadviezen.

Financieel
De financiële module van Agresso Wholesale is uitgebreid met de mogelijkheid om boekingen per filiaal te registreren. Per filiaal kan een grootboek, verlies- en winst rekening en balansoverzicht worden opgemaakt.

Eindgebruikers
Ook voor de eindgebruikers, die werkzaam zijn in één of meerdere filialen, heeft de nieuwe module voordelen. Op diverse plekken in Agresso Wholesale kunnen gegevens worden opgevraagd die op administratieniveau worden geregistreerd, zoals het zoeken of bladeren in historische verkooporders of inkooporders. De koppeling van debiteuren aan specifieke vestigingen zorgt voor een centraal gegevensbestand, dat decentraal gebruikt kan worden.

Interne verplaatsingsadviezen
Binnen Agresso Wholesale kunnen filialen van een organisatie efficiënt gebruik maken van elkaars voorraden. De module Interfiliaal biedt de mogelijkheid om 'interne besteladviezen' te geven; er kan aangegeven worden voor welke productgroep of product uit welke vestiging de voorraad benut mag worden.

Jean-Marc van Daalen, Product Marketing Manager bij UNIT4: "Met deze nieuwe module van Agresso Wholesale komen we tegemoet aan een behoefte vanuit de markt: groothandels die werken met verschillende filialen willen deze vestigingen graag beoordelen op hun resultaat. Tegelijkertijd houden ze het gegevensbeheer centraal, net als de prijsbewaking, productregistratie en klantgegevens. Door gebruik te maken van verschillende autorisatieniveaus krijgen medewerkers van het ene filiaal geen toegang tot cijfers van andere vestigingen. Daarmee brengt de module wel de voordelen met zich mee van verlies- en winstrekeningen per vestiging, zonder dat het centrale overzicht en controle verloren gaan."