Politie Rotterdam Rijnmond

Politie houdt verdachte autodiefstal aan

Datum publicatie: 14-04-2011 08:57

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - In de nacht van woensdag op donderdag heeft politiepersoneel een 25-jarige man aangehouden op verdenking van autodiefstal.

Even voor middernacht ontstond een achtervolging vanuit Lekkerkerk, nadat een 25-jarige man uit Bergeijk een proefrit had gemaakt in een te koop aangeboden auto. Op het moment dat de proefrit ten einde was, stapte de eigenaar uit en reedt de verdachte met de auto weg.

De 38-jarige eigenaar zette, met een andere auto, de achtervolging in. Deze eindigde in Capelle aan den IJssel toen de verdachte de macht over het stuur verloor op de Lilian Ngoyiweg. Daar ramde hij twee geparkeerd staande auto's. Dit ging met zo'n vaart dat de voorste auto doorschoof in de nabijgelegen portiek. De toegangspui werd vernield. De verdachte is daarna te voet gevlucht. In de directe omgeving wisten agenten hem aan te houden.

De auto was zodanig beschadigd dat er benzine lekte. Vanwege de benzinedampen, werden vier woningen rondom de portiek ontruimd. Nadat de Brandweer de auto had verwijderd en de portiek had schoon gemaakt, mochten deze bewoners weer terug naar hun woning.

De verdachte is overgebracht naar een politiebureau. De politie stelt een onderzoek in.