Ingezonden persbericht


Accenture wint drie SAP Special Expertise-awards

Amsterdam, 14 april 2011 - Accenture heeft vandaag tijdens het jaarlijkse VNSG Congres drie van de tien SAP Special Expertise-awards in de wacht gesleept. Tijdens het evenement dat dit jaar voor het eerst in Groningen plaatsvindt, mocht Accenture partnerawards in ontvangst nemen voor SAP testing, voor Application Management Services (AMS) en voor de dit jaar voor het eerst ingevoerde categorie Enterprise Performance Management (EPM). Accenture ontving met de drie awards het hoogste aantal onderscheidingen.

De Special Expertise Awards worden toegekend aan partijen die hebben bewezen een hoge kwaliteit van dienstverlening te leveren op specifieke gebieden. Hierbij dient de organisatie gebruik te maken van de standaarden van SAP, te beschikken over gecertificeerde specialisten, alsmede over een bewezen track-record van SAP dienstverlening.

Accenture verdient de strategische partnerstatussen enerzijds op basis van jarenlange ervaring en aantoonbare competenties in applicatiebeheer en applicatie-outsourcing, anderzijds vanwege haar snel veroverde positie op gebied van testing en EPM. De categorie voor EPM is dit jaar toegevoegd aan de awardceremonie vanwege de recente integratie van Business Objects, Outlooksoft en Cartesis-tools wat geleid heeft tot een volwaardige SAP EPM-oplossing. Anderzijds vanwege de toenemende vraag naar snelle en accurate rapportages en efficiënt budgetmanagement voor bestaande ERP systemen.

SAP was ook zeer te spreken over de toewijding van Accenture aan testwerk. Zo beschikt Accenture in Nederland over een Test Center of Excellence dat zich voltijd bezighoudt met het testen van software op functionaliteiten en als toegangspoort dient voor de offshore testdienstverlening van Accenture. Nederland is bovendien voor Accenture wereldwijd het kenniscentrum voor testautomatisering met SAP TAO (Test Acceleration and Optimization).

Joost van Haarlem, Director Test Services bij Accenture Nederland: "Met name in organisaties met SAP-implementaties is geindustrialiseerd testen vaak nog een onderbelicht gebied. Accenture investeert hier veel in, met name als het gaat om regressietests als een veel toegepaste eerste stap naar verdere centralisatie en industrialisatie. We zijn dan ook bijzonder trots op de Special Expertise-award voor testing die juist op deze focus aansluit. Het is een bekroning op ons werk en motiveert ons des te meer om dit gebied samen met SAP nog verder te ontwikkelen."

# # #

Over Accenture
Accenture is een bedrijf dat zich wereldwijd bezig houdt met management consulting, technology services en outsourcing. We hebben meer dan 215,000 mensen in dienst die klanten bedienen in meer dan 120 landen. Wij werken met onze klanten samen om hen te helpen high-performance organisaties en overheden te worden. Dit doen we door een combinatie van bewezen ervaring en uitgebreide vaardigheden in alle industrieën en bedrijfsfuncties. Daarnaast doen we diepgaand onderzoek onder de meest succesvolle bedrijven in de wereld. De mondiale omzet over het fiscale jaar dat eindigde op 31 augustus 2010, bedroeg 21.6 miljard Amerikaanse dollar. Kijk voor meer informatie op www.accenture.nl


Ingezonden persbericht