Politie Zeeland


---

0569-2011 Airbags gestolen, Ritthem
Tussen woensdag 13 april 18.15 en donderdag 14 april 10.00 uur werd door onbekenden de toegang verkregen tot een bedrijf aan de Marie Curieweg in Ritthem.

Van 18 aldaar geparkeerde personenauto's werden de airbags weggenomen. De auto's waren allemaal afgesloten.

Het bedrijf heeft aangifte gedaan bij de Zeeuwse politie.


0570-2011 Dievegge op Markt aangehouden, Middelburg
Op donderdagmiddag om ongeveer 15.30 uur is een 17-jarig meisje uit Oost-Souburg aangehouden door een marktkoopman, omdat zij kleding van zijn kraam zou hebben gestolen.

De marktkoopman zag dat het meisje kleding die van zijn kraam afkomstig was, in haar tas stopte en daarna snel wegliep. Hij is het meisje achterna gegaan en heeft haar aangehouden en overgedragen aan agenten van de Zeeuwse politie.

Het meisje is meegenomen naar het politiebureau en heeft daar een bekennende verklaring afgelegd. De kleding had een waarde van enkele tientallen euro's.

De ouders van het meisje zijn in kennis gesteld en hebben haar op het bureau opgehaald. Het meisje wordt doorverwezen naar Bureau Halt voor een alternatieve straf.


0571-2011 Winkeldievegge aangehouden, Vlissingen
Een 31-jarige vrouw uit Vlissingen is vanmiddag omstreeks 17.30 uur aangehouden door medewerkers van de HEMA in Vlissingen.

De vrouw werd betrapt toen zij etenswaren wegnam en deze niet wenste af te rekenen. Ze is overgedragen aan agenten van de Zeeuwse politie die haar hebben meegenomen naar het bureau.

Daar heeft de vrouw een verklaring afgelegd. Zij is in verzekering gesteld en zit dus nu nog vast.