Investering van LeapFrog van USD 14 miljoen in de verzekeraar Apollo betekent een doorbraak in duurzame investeringen in Afrika

Persbericht van PR Newswire

NAIROBI, Kenia, April 14, 2011 /PRNewswire/ -- LeapFrog Investments heeft vandaag aangekondigd dat het een baanbrekend bedrag van USD 14 miljoen investeert in de Oost-Afrikaanse verzekeringsgroep Apollo Investment Ltd. Dit is de grootste deal in de geschiedenis van microverzekeringen in Afrika. Het fonds van LeapFrog van USD 135 miljoen werd tijdens het Clinton Global Initiative in 2008 gelanceerd in samenwerking met president Bill Clinton. Dit fonds investeert in bedrijven die verzekeringen bieden aan bedeelde mensen in opkomende markten. In Afrika heeft LeapFrog naast haar investering in Zuid-Afrika nu ook een positie ingenomen in Kenia, Tanzania en Uganda. "Enkele van de grootste opportuniteiten voor bedrijfsgroei, winstgevendheid en duurzame impact kunnen gevonden worden in Afrika, waarvan de bevolking zo vaak de critici lik op stuk geeft," vertelt Dr. Andrew Kuper, Oprichter en President van LeapFrog. "Door te investeren in Apollo, een snelgroeiende verzekeringsgroep en pakketverzekeraar, verwachten we stevige opbrengsten te genereren en de markt te hervormen, waarbij we een veiligheidsnet bieden aan miljoenen kwetsbare mensen met een laag inkomen. Dit belichaamt onze investeringsbenadering, namelijk 'winst met een doel'." Ashok Shah, de algemeen directeur van Apollo, vertelt, "De expertise van LeapFrog op het gebied van kapitaalverzekeringen en globale verzekeringen zullen Apollo helpen om in Oost-Afrika de regionale speler bij uitstek te worden op het vlak van verzekeringen, waaronder ook microverzekeringen. We maken nu de volgende sprong." Naast de huidige levens-, gezondheids- en opstalverzekeringsactiviteiten, richt Apollo zich nu op een markt van 7,9 miljoen zelfstandigen in de informele sector. Dhr. Shah is de recente winnaar van de Lifetime Achievement Award voor zijn bijdrage aan de Keniaanse verzekeringssector.
LeapFrog, een pionier op het vlak van duurzame investeringen in Afrika en Azië, investeerde voorheen in AllLife, de innovatieve Zuid-Afrikaanse verzekeraar die mensen met HIV dekt. Door onze klanten in verbinding te brengen met een programma voor gezondheidsbeheer, helpt AllLife mensen een lang en productief leven te leiden, wat er voor zorgt dat het commercieel interessant is om hen te verzekeren. Sinds de investering van LeapFrog vorig jaar, is AllLife al verdubbeld in grootte.
Bovenop kapitaal levert het team van LeapFrog ook decennia van operationele ervaring op het vlak van distributie en productontwerp aan portefeuillemaatschappijen. Dit stelt groepen zoals Apollo en AllLife in staat om hun groeicurve snel te veranderen en hun impact uit te breiden.
"Ons doel als fonds is 25 miljoen kwetsbare mensen te voorzien van een betaalbare verzekering waarbij we stevige financiële opbrengsten en een sociale impact genereren door deze onontgonnen markt te bedienen," besluit Doug Lacey, de partner van LeapFrog, die de investering leidde. "Apollo's ervaring en commerciële moed zijn exact waar we in een partner op zoek naar zijn."
Het komende jaar verwacht LeapFrog dat het kan blijven investeren in Afrika en Azië, waar het zich richt op de landen India, de Filippijnen en Indonesië.
LeapFrog Investments investeert in verzekeringsbedrijven die 'Het Volgende Miljard' consumenten in Azië en Afrika bedienen. Het fonds van LeapFrog van USD 135 miljoen werd in 2008 gelanceerd in samenwerking met president Bill Clinton en heeft als doel stevige opbrengsten te genereren voor de beleggers terwijl het financiële zekerheid biedt aan 25 miljoen kwetsbare mensen. De investeringsbenadering van het fonds, namelijk 'winst met een doel', combineert kapitaal met gespecialiseerde expertise, en werd door The Financial Times, Bloomberg, Fast Company en vele globale leiders geprezen voor het openen van nieuwe grenzen voor alternatief investeren. Beleggers in het investeringsfonds met grote impact van LeapFrog zijn onder andere globale banken zoals JP Morgan, Triodos, IFC, KfW, en EIB; toonaangevende fondsen zoals Soros EDF, TIAA-CREF, Omidyar Network, FMO, en Calvert; globale herverzekeraars SCOR, Haverford, en Flagstone Re; en ontwikkelingsfinanciers zoals Proparco en Accion.
http://www.leapfroginvest.com

LeapFrog Investments

CONTACT: Dr. Andrew Kuper, President en
Oprichter,andykuper@leapfroginvest.com, +61-410-638-770, of Dr. Jim Roth, Partner enMede-oprichter, jimroth@leapfroginvest.com, +44-(0)7914-397-314