Netwerkbijeenkomst Open Data - Digikring Groot Amsterdam


Digikring netwerk bijeenkomst donderdag 14 april 2011

Amsterdam, 20110405 -- Digikring Groot Amsterdam organiseert donderdag 14 april een netwerkbijeenkomst met als onderwerp: "Open Data". Binnen de gemeente Amsterdam zijn D66 en VVD bezig om ervoor te zorgen dat 'open data' de norm wordt. Ook loopt op dit moment Apps for Amsterdam, een wedstrijd voor de ontwikkeling van applicaties met Open Data die binnen Amsterdam beschikbaar is. Tijdens deze avond bekijken we hoe Open Data relevant is voor ondernemers in en om Amsterdam.

Digikring Groot Amsterdam is een pluriform gezelschap dat meer interactie en kennisuitwisseling nastreeft tussen mensen die hun achtergrond hebben in de ICT en Nieuwe Media. Het gemeenschappelijke doel van de leden is het actief uitwisselen van ideeën en informatie om de kwaliteit en kwantiteit van de door de branche geleverde diensten naar een hoger plan te tillen.

Tijdens de avond spreekt Jan Willem van Eck, Strateeg ESRI over open geo-data en de toegevoegde waarde die dit heeft voor de wijze waarop wij werken en leven. Frank Kresin van Waag Society zal als organisator van Apps for Amsterdam de mogelijkheden en uitdagingen van de wedstrijd toelichten. En Tijs van den Broek, onderzoeker en adviseur bij TNO Informatie- en Communicatie Technologie geeft inzicht in het gemeentelijke beleid op het gebied van Open Data.

Ontdek wat Open Data voor u betekent! Bezoek www.digikring.net voor meer informatie en meld u aan.





Ingezonden persbericht