Rina Mushonga sluit zich aan bij Africa Unsigned


Nederlands-Zimbabwaanse Singer Songwriter zet crowdfunding in om tour & album te realiseren.

Amsterdam, 20110414 -- De half Nederlandse – half Zimbabwaanse artieste Rina Mushonga heeft zich aangesloten bij het crowdfunding platform Africa Unsigned om een uitgebreide Europese tour met volledige band te financieren en om een album uit te brengen. Ter gelegenheid van dit project brengen Africa Unsigned & Rina volgende maand haar single All My Ships wereldwijd uit. Fans kunnen de single vóór de releasedatum ontvangen door haar project te steunen.

Rina Mushonga wil $5000 bij elkaar brengen door middel van crowdfunding om een Europese tour te financieren met volledige band. Het geld zal gebruikt worden om haar bandleden over te vliegen en de basiskosten te dekken. Ook zal ze voor deze $5000 een album uitbrengen op het label van Africa Unsigned. Fans kunnen het project steunen met een minimum van $1 en krijgen als beloning de uitgebrachte muziek, gratis tickets voor een show, gepersonaliseerde liedjes of zelfs een privé huiskamer concert.

All My Ships

De single is vanaf 2 mei in alle online winkels beschikbaar. Het adembenemende All My Ships, heeft de potentie een moderne klassieker te worden en fans die haar project steunen krijgen de track, inclusief de bonus remix met de Zimbabwaanse dichter en rapper Dikson, vóór de releasedatum.

Rina Mushonga

De Singer Songwriter heeft een reputatie opgebouwd in de opwindende live scene van Harare (Zimbabwe) maar ook in Amsterdam als onderdeel van het Amsterdam Songwriters Guild. Door haar aparte vocale arrangementen, harmonieën en inspirerende melodieën ontstaat een geluid waarin men elementen van folk of zelfs shoegaze kan ontdekken, maar de combinatie van de verschillende elementen geven het een uniek gevoel:

‘I’ve really tried to sound out the best of what I love from both my European and Zimbabwean backgrounds. But at the end of the day I create what moves me, and not what people expect to hear from me because of where I’m from...partly because I’m not from just one place, and neither is my music.’

Nu is ze klaar om de rest van de wereld te veroveren met haar eerste officiële release en met haar deelname aan de Grote Prijs van Nederland, waar ze is uitgekozen voor de kwartfinale in de categorie Singer Songwriter. De Grote Prijs van Nederland heeft aan het begin gestaan van de carrière van o.a. Lucky Fonz III, Brainpower, Junkie XL, Pete Philly en nu dus Rina Mushonga. De kwartfinale vindt plaats op 30 Juni in Amsterdam. Met de hulp van haar supporters op Africa Unsigned wil ze dit moment uitbreiden naar een volledige tour.

Africa Unsigned:

Africa Unsigned is een jong en innovatief bedrijf met als doel het promoten van Afrikaanse artiesten door middel van van Crowdfunding. Artiesten op het platform worden geselecteerd door een muziekpanel bestaande uit experts als Damon Albarn (Gorillaz, Blur), Baba Maal, Tony Allen (Fela Kuti), DJ Gregor Salto, Mike Del Ferro en vele anderen. Het panel richt zich op "The New African Sound" en biedt muziekliefhebbers de mogelijkheid om al vanaf 1 dollar artiesten te sponsoren op weg naar een volgende fase in hun carrière. 

Meer informatie

www.africaunsigned.com/rinamushonga

http://www.youtube.com/watch?v=f1kDA3_ztZw





ingezonden persbericht