Genencor in de Top 10 van Beste Werkgevers van Nederland

In het jaarlijkse onderzoek van het Great Place to Work®-instituut, scoorde Genencor als hoogste onder de bedrijven die voor het eerst deelnamen

LEIDEN--(BUSINESS WIRE)-- 20110414 --

Genencor, een divisie van Danisco A/S, kondigde vandaag aan dat het bedrijf door het Great Place to Work®-instituut als nummer 7 op de lijst van De Beste Werkgevers van Nederland (The Netherlands Great Place to Work®) 2011 is gerangschikt in de categorie “Grote en multinationale ondernemingen”. Meer dan 100 bedrijven namen deel in deze categorie, waarbij Genencor een van de slechts 24 geselecteerde bedrijven is die binnen deze categorie genomineerd werden. Hoewel Genencor voor het eerst deelnam, werd het gerangschikt als de hoogste nieuwkomer in het prestigieuze onderzoek.

Ieder jaar eert het Great Place to Work®-instituut in meer dan 40 landen uitzonderlijke werkplekken. Bedrijven worden met name geselecteerd op basis van de mening van hun medewerkers. De score van een organisatie bestaat voor tweederde uit de reacties op een medewerkersenquête, welke zijn verzameld in een “Vertrouwensindex”. Deelnemende organisaties vullen daarnaast een vragenlijst in over de personeelsmanagementpraktijken van de onderneming, die vervolgens gecombineerd worden in een “Cultuuraudit”.

“We zijn vereerd te zijn geselecteerd als een van de 10 Beste Werkgevers, met name gezien de concurrentie”, aldus Alexander van de Meeberg, Manager Human Resources bij Genencor in Nederland. “Dit is de eerste keer dan ons bedrijf deelneemt aan deze prestigieuze wedstrijd in Nederland en wij zijn er met name trots op dat we de hoogst gerangschikte nieuwkomer zijn. Dit is een bewijs van Genencors sterke inzet voor het investeren in onze mensen”.

In 2010 was Genencors productiefaciliteit in Jämsänkoski, Finland, een van de weinige biotechnische bedrijven die de lijst van De Beste Werkgevers van Finland haalde. In 2005 ontving Genencor de hoogste eer van het instituut: de Beste Werkgever in de Verenigde Staten voor kleine- en middelgrote bedrijven. In datzelfde jaar erkende de San Francisco Chronicle Genencors faciliteit in Palo Alto, Californië (VS), als de Beste Werkgever in de San Francisco Bay Area.

Over Genencor

Genencor, een divisie van Danisco A/S, is een wereldleider in de industriële biotechnologie en een pionier op het gebied van enzyminnovatie. Genencor verbetert proces- en productprestaties voor een verscheidenheid aan industrieën. Als onderdeel van een grote wereldwijde organisatie heeft Genencor een productie- en distributienetwerk dat zich over meer dan 40 landen uitstrekt. In samenwerking met klanten, technologieleiders en andere belanghebbenden, levert Genencor competitieve biogebaseerde oplossingen. Deze innovaties creëren waarde voor de hele toeleveringsketen, van grondstof tot eindproduct. Ga voor meer informatie naar www.genencor.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Genencor
Francis Stalder, +31 71 5686 304

francis.stalder@danisco.com