Stromasys: Dubbele virtualisatie: VMware en CHARON bieden maximale betrouwbaarheid voor uw oude servers

GENÈVE--(BUSINESS WIRE)-- 20110414 --

VMware bevestigt het: de virtuele servers van Stromasys zijn "VMware Ready". De software van de oudere computersystemen van Digital Equipment Corporation kan nu ongewijzigd en met maximale betrouwbaarheid als "virtual client" in een VMware omgeving worden opgenomen.

(Photo: Business Wire)

(Photo: Business Wire)

Stromasys SA kondigt aan dat haar CHARON producten, de virtuele servers ter vervanging van de oudere systemen, zijn bekroond met het "VMware Ready" logo. De producten van Stromasys virtualiseren de servers VAX, Alpha en PDP-11 van Digital Equipment Corporation. VMware heeft bevestigd dat de CHARON virtuele servers volledig worden ondersteund in virtuele machines onder VMware ESXi.

Deze "dubbele virtualisatie" verschaft een optimale betrouwbaarheid bij het gebruik van applicaties van oudere systemen op een moderne server, zonder dat een migratie of aanpassingen nodig zijn. "Met de huidige aankondiging en toekomstige CHARON producten voor VMware, kunnen in een datacenter naast de gebruikelijke applicaties ook bestaande, ongewijzigde PDP-11, VAX en Alpha applicaties op dezelfde wijze ondersteund worden op moderne hardware. Dit is een uniek voordeel van de combinatie van Stromasys en VMware”, zegt Robert Boers, CEO en voorzitter van de raad van bestuur van Stromasys.

Na de installatie van CHARON op een Windows of Linux platform in VMware ESXi, kunnen de CHARON virtuele machines worden beheerd door vSphere zoals elke andere virtuele machine. Bij een hardwarestoring kan de CHARON virtuele machine in kwestie zonder onderbreking worden verplaatst naar een andere server met VMotion, zelfs als er applicaties op de virtuele VAX of Alpha actief zijn. Met gebruik van virtuele servers onder VMware biedt CHARON de mogelijkheid om een storing op te vangen of een dynamische load balancing uit te voeren terwijl de applicaties blijven draaien onder VMS of TRU64.

Janos Kreis, System Manager bij Kraus & Naimer bevestigt dit. "Bij gebruik van CHARON virtuele servers onder VMware kunnen we bijna alle onderbrekingen opvangen, waarbij onze toepassingen blijven werken onder VMS." Kraus & Naimer gebruiken sinds enkele maanden CHARON-VAX om verschillende modellen VAX te vervangen in combinatie met VMware.

Veel grote bedrijven en overheden gebruiken nog steeds OpenVMS en Tru64, waarvan de betrouwbaarheid legendarisch is. Voor veel IT-managers is de toekenning van het VMware Ready logo aan de CHARON producten hét moment om de hardware uit de jaren tachtig en negentig, met de bijbehorende problemen op het gebied van betrouwbaarheid, opslagruimte, onderhoudskosten en energieverbruik, te vervangen door moderne servers, zonder dat hun applicaties en databases geconverteerd hoeven worden. Meer dan 4000 installaties in meer dan 50 landen getuigen van de betrouwbaarheid van de CHARON virtuele legacy servers. CHARON en VMware zorgen er gezamenlijk voor dat uw VMS of TRU64 toepassingen veilig blijven functioneren – zonder enige aanpassing aan uw software of aan de versie van uw besturingssysteem.

Over Stromasys:

Stromasys SA, gevestigd in Genève (Zwitserland) is een wereldwijde onderneming die commerciële virtualisatiesoftware ontwikkelt voor computerservers. Stromasys heeft meer dan 4000 virtuele legacy systemen verkocht in meer dan 50 landen. Het bedrijf is in 1998 ontstaan uit een "management buy-out" van het Europese migratiecentrum van Digital Equipment, na de fusie van Digital en Compaq. De ervaring in grote projecten op het gebied van migratie, software-engineering, VMS en vertaling van binaire code heeft geleid tot de ontwikkeling van de virtualisatieproducten CHARON-VAX en CHARON-AXP. Stromasys werkt ook aan de softwarevirtualisatie van andere serverplatformen. Stromasys heeft verkoopkantoren en servicecentra in de Verenigde Staten, München en Hong Kong, engineeringcentra in Rusland en China, alsmede vertegenwoordigingen wereldwijd.