Ruim 203 miljoen euro aan innovatieprojecten in Twente


Projecten, programma’s en consortia Twentse Innovatieroute in beeld

Twente, 20110414 -- Inmiddels valt er meer dan 203 miljoen euro aan projecten op het gebied van innovatie onder de ‘Twentse Innovatieroute’. De helft daarvan zijn investeringen uit het bedrijfsleven. Research en Development is dus belangrijk voor ondernemend Twente. Innovatieplatform Twente brengt deze projecten opnieuw in beeld en presenteert ze op haar vernieuwde website. De website is bedoeld om een breed publiek kennis te laten maken met innovatieprojecten. Daarnaast wordt er dit jaar hard gewerkt om alle projecten in korte videoproducties te laten zien. De eerste resultaten zijn op www.innovatieplatformtwente.nl te bekijken.

Innovatie & Ondernemerschap in de regio
Bij de ontwikkeling om de projecten opnieuw in beeld te brengen is samengewerkt met de Regiobranding. De Regiobranding heeft in het kader van de campagne ‘Get Connected’ een portal ontwikkeld, met het doel ‘het unieke’ van de regio te laten zien. Innovatie & Ondernemerschap is daar een belangrijk onderdeel van, waardoor het een logisch vervolg was voor het Innovatieplatform Twente om hierbij aan te sluiten. In dezelfde vormgeving, maar met het vertrouwde webadres www.innovatieplatformtwente.nl, leest u alles over de Twentse Innovatieroute.

‘Samen werken aan innovatie, dat is de centrale boodschap in alles wat wij doen als Innovatieplatform Twente, aldus Pieter Dillingh, directeur Innovatieplatform Twente’. De crisis van de afgelopen jaren heeft nogmaals benadrukt dat als je wilt innoveren samenwerken nog belangrijker is. In een regio als Twente gebeuren fantastische dingen. En als je dit samen kan oppakken en tot een hoger niveau kan brengen, geeft mij dat een enorme kick. 

Over het innovatieplatform Twente
Op initiatief van de provincie Overijssel is in samenspraak met de Regio Twente het Innovatieplatform Twente opgericht met de doelstelling om een impuls te geven aan de ontwikkelingskansen en innovatiekracht van de Twentse economie. In samenwerking met het regionale bedrijfsleven en de kennisinstellingen is gewerkt aan het neerzetten van een herkenbare regionale structuur waarbinnen consortia tot ontwikkeling komen, financiering beschikbaar wordt gesteld en kennisposities kunnen worden versterkt en uitgebouwd. Voor het stimuleren van innovatie hebben zowel de Provincie Overijssel als de Regio Twente een bedrag van 50 miljoen Euro gereserveerd. Na een planperiode van 3 jaar, wordt er sinds 2008 geïnvesteerd in projecten. In een periode van slechts drie jaar heeft dat geleid tot een projectportfolio van ca 50 projecten en een projectvolume van ruim 203 miljoen euro.

Het Innovatieplatform Twente tracht het bestaande innovatieproces bij ondernemingen, onderwijs- en onderzoeksinstellingen met activerende steun van de overheid te versnellen. Daarnaast zijn het ontwikkelen van een strategische agenda en het bevorderen van samenwerking tussen deze 4 O’s belangrijke taken van het IPT, hetgeen moet leiden tot ‘verrassende’ verbindingen en ecosystemen ten behoeve van nieuw economisch elan.





Innovatieplatform Twente