Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

The Milan Breakfasts
Begin de dag met koffie, croissants en een goed gesprek over design

AMSTERDAM. Premsela, het Nederlandse instituut voor design en mode, en Design Academy Eindhoven presenteren The Milan Breakfasts, drie designontbijten tijdens de Salone in Milaan. Op donderdag 14, vrijdag 15 en zaterdag 16 april kan iedereen om 9:30u. aanschuiven voor een gratis ontbijt en een goed gesprek over design. Internationale ontwerpers, mensen uit het designonderwijs en andere designprofessionals spreken met elkaar en het publiek over urgente designonderwerpen: design en vertrouwen, open design en design voor maatschappelijke verandering.

Voordat alle galerieën open gaan en het designgeweld losbarst in Milaan, begint de dag met ontbijt en een gesprek over design:

Trust This Breakfast - donderdag 14 april
Sinds 2009 onderzoeken Premsela en Scott Burnham in het Trust Design project, het gegeven dat mensen steeds minder vertrouwen hebben in de producten en diensten die ze afnemen. Tot op heden lukt het de ontwerpwereld niet om hier goede oplossingen voor te vinden. We praten met Scott Burnham, Lilet Breddels van het tijdschrift Volume, ontwerpers Gijs Bakker en Afredo Meda over hoe design het vertrouwen van het publiek terug kan winnen.

Open Design - vrijdag 15 april
Vraag niet wat design voor jou kan doen, maar vraag wat jij kan doen voor design! Vier decennia later hebben we alle instrumenten, informatie en productiemethodes om zelf designer te worden. Maar kan iedereen inderdaad een ontwerper zijn? We praten met hoogleraar Paul Atkinson, ontwerpers Yves Behar, Martí Guixé en Joost Grootens over open design.

Design Matters! - zaterdag 16 april
Groen ontwerpen, cradle to cradle en duurzaamheid zijn in opkomst binnen de ontwerpwereld. Verantwoordelijk ontwerpen is snel een gewoonte aan het worden. Maar hoe zit het met de andere urgente problemen waar 90% van de wereldbevolking mee te maken heeft? Echt design voor échte behoeften is nu urgent. We spreken over ontwerpen voor sociale verandering met o.a. Els van der Plas, directeur van Premsela, Maria Teresa Leal en Jan Boelen.

Praktische informatie The Milan Breakfasts:
Data: donderdag 14, vrijdag 15 en zaterdag 16 april Tijd: 9:30 - 11:00
Locatie: Studio Zeta Milano, Via Friuli 26, Milaan Toegang: gratis, vol = vol

Scholten & Baijings
Op dinsdag 12 april organiseert het Nederlandse consulaat-generaal in Milaan, in samenwerking met onder andere Premsela, haar jaarlijkse netwerkborrel. Premsela heeft het ontwerpersduo Scholten & Baijings gevraagd om daar hun nieuwe cahier en tentoonstelling te presenteren. Ook ontwierpen zij voor Premsela een speciale 'goodiebag' voor Milaan.

Over Premsela
Premsela, het Nederlandse instituut voor design en mode creëert kansen voor de groei van de Nederlandse vormgeving. We werken intensief samen met een groot aantal partners. We organiseren lezingen, debatten en tentoonstellingen in binnen- en buitenland voor ontwerpers, studenten, opdrachtgevers, producenten en iedereen die geïnteresseerd is in de waarde van design en mode. Daarnaast is Premsela uitgever van Morf, het grootste designtijdschrift van Nederland, en van de internationale portal Design.nl.

Over Design Academy Eindhoven
Design Academy Eindhoven leidt individuen op om zich door middel van integriteit, moed en begrip te verbinden met de wereld. Momenteel telt de academie zo'n 700 studenten, verdeeld over de bachelor- en masteropleidingen.

Noot voor de redactie,