Ingezonden persbericht


Vier nieuwe woningen inmiddels bewoond

Dorpshuis in Uitdam wordt officieel in gebruik genomen

Het nieuwe dorpshuis in Uitdam wordt donderdag 14 april 2011 officieel in gebruik genomen. Onder het genot van een hapje en een drankje staan genodigden die dag stil bij de realisatie van het dorpshuis, dat begin van dit jaar werd opgeleverd. De vier nieuwe woningen die binnen het project werden ontwikkeld, zijn inmiddels bewoond. In de woning aan de achterzijde van het dorpshuis woont de huurder die ook het huis in de oude situatie bewoonde. 'We zijn zeer gelukkig met het de nieuwe woning,' aldus huurder Wim van den Broek.

Het nieuwe dorpshuis, het aangrenzende woonhuis en de drie starterswoningen pronken op de plaats waar vroeger een schoolgebouw stond. Dit gebouw deed jaren dienst als dorpshuis. Het nieuwe dorpshuis, dat wordt beheerd door de Stichting Dorpshuis Onder de Pannen, voldoet aan alle moderne eisen en heeft een efficiënte indeling. Hooyschuur Architecten uit Wormerveer tekent voor het karakteristieke en tegelijkertijd eigentijdse ontwerp van het project.

Inmiddels maken verschillende verenigingen naar volle tevredenheid gebruik van het nieuwe dorpshuis. Ook de bewoners van de vier woningen zijn blij met hun nieuwe stek. Wim van den Broek woont, samen met zijn vrouw Thea, in de woning aan de achterzijde van het dorpshuis. 'We woonden aanvankelijk zo'n twintig jaar in het huis aan de voorkant van het dorpshuis,' vertelt Van den Broek. 'Het was de voormalige woning van het schoolhoofd. We woonden erg naar ons zin, al was het gebouw verouderd. Toen we hoorden dat alles zou worden gesloopt, schrokken we in eerste instantie best. Maar achteraf zijn we blij dat het is gebeurd.'

'Dit huis heeft alles'
Wim van den Broek is naar eigen zeggen 'trots' op het project. 'Het project heef een mooie uitstraling en sluit goed aan bij de omgeving. We wonen fantastisch. Onze woning heeft alles wat je van een huis mag verwachten.' Van den Broek kijkt tevreden terug op de bouwperiode. 'Wij zijn als huurders nauw bij de bouw betrokken. Het was alsof we ons eigen huis aan het bouwen waren. Wij zijn daar heel dankbaar voor. De samenwerking was meer dan prettig. We wonen hier pas twee weken en gaan hier niet meer weg!'

Het project is een samenwerking tussen de gemeente Waterland, stichting Dorpshuis Onder de Pannen en Wooncompagnie. De nieuwbouwplannen zijn ontwikkeld door Bouwcompagnie, de ontwikkelafdeling van Wooncompagnie. Aannemer van het project is Bouwmaatschappij Buitenhuis BV in Landsmeer. Bij de officiële in gebruikname van het dorpshuis zijn vertegenwoordigers van de gemeente Waterland, stichting Dorpshuis Onder de Pannen en Stichting Dorpsraad Uitdam aanwezig. Verder zijn Wooncompagnie en de aannemer en architect van het project van de partij.




Ingezonden persbericht