Ingezonden persbericht



MAKE IT AGAIN!

Voor de 8e keer op rij organiseert het Friesland College i.s.m. Poppodium Romein in Leeuwarden op 14 april 2011, een "CD presentatie". Op deze avond zullen 2e jaarstudenten van de muziek opleiding, hun talenten laten zien en horen. 14 acts presenteren elk hun single van de verzamel CD. Entree is gratis en voor iedereen toegankelijk, aanvang 20:00.

Make It! is een jaarlijks terugkerend project uitgevoerd door 2e jaars studenten van de opleiding D'Drive artiest muziek van het Friesland College. Bij dit project wordt o.a. samengewerkt tussen sounddesigners, muzikanten en managers. Elke artiest krijgt de opdracht een CD track te componeren, op te nemen en uit te voeren.

Het is de kans om alleen, of met behulp van anderen, te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om een artistiek product te maken. Ook wordt er na gedacht over de vorm en het imago. Ten slotte wordt het eindproduct gepresenteerd (Make It!). Studenten leren om het product goed op de markt te brengen en te presenteren.

Het uitgangspunt is dat vooraf en tijdens het ontwikkelen van een track, bepaald wordt wat het resultaat is. Ieder is zijn eigen opdrachtgever en motivator. Tijdens de hele periode zijn er uitgebreide luistersessies in groepen en krijg je tips van medecursisten en docenten, zodat je het maximale uit je product kunt halen. Voor Make It! leren de studenten om zelf te zorgen voor de publiciteit, het product vormgeven en een fotoshoot plus een interview/persbericht maken. Samen met de studenten van evenementenorganisatie en popmanagement, wordt de avond voorbereid en georganiseerd.