Gemeente Apeldoorn

Aanpak raadsonderzoek Grondbedrijf

De voorbereidingscommissie van het onderzoek naar het Apeldoornse grondbedrijf heeft een plan van aanpak gemaakt. De gemeenteraad zal op 14 april 2011 een besluit nemen over dit plan. Ook benoemt de gemeenteraad op deze avond de onderzoekscommissie die het raadsonderzoek zal begeleiden.

De gemeenteraad wil met het onderzoek inzicht krijgen in het beleid en de praktijk ten aanzien van het grondbedrijf en grondexploitaties in de gemeente Apeldoorn, de wijze waarop de raad hierover is geïnformeerd en aan de raad verantwoording is afgelegd. Dit teneinde te onderzoeken of er aanbevelingen gedaan kunnen worden hoe in de toekomst om te gaan met het grondbedrijf.

De voorbereidingscommissie stelt de gemeenteraad op 14 april voor om eerst een dossieronderzoek (aangevuld met interviews) te doen. Vervolgens richt het onderzoek zich op de praktische werking van het grondbedrijf. In deze fase van het onderzoek zullen openbare verhoren worden gehouden.

De voorbereidingscommissie bestaat uit:

- dhr. Gerhard Bos (CDA)

- dhr. Johan Kruithof (PvdA)

- dhr. Henk Schutte (LA)

- dhr. Mark Sandmann (D66)

- dhr. Henk van den Berge (SGP, voorzitter)

Het voorstel is dat de leden van de voorbereidingscommissie vanaf 14 april in de onderzoekscommissie plaats zullen nemen.

Meer informatie

Meer informatie over het raadsonderzoek naar het Grondbedrijf en de samenstelling van de voorbereidingscommissie vindt u op www.apeldoorn.nl/grondbedrijf

Noot voor de redactie,