Laurentien van Oranje in Madrid voor lancering Spaanse Mr Finney

Persbericht van Missing Chapter Foundation

Donderdag 14 april wordt in Madrid in het bijzijn van H.K.H. prinses Laurentien de Spaanse editie van Mr Finney en de wereld op zijn kop officieel gepresenteerd. De Spaanse titel van het boek is El senor Finney y el mundo patas arriba, die zal worden uitgebracht door de gerenommeerde Spaanse uitgever SM Ediciones. In november 2010 verscheen al de Catalaanse editie van dit Mr Finney boek (El senyor Finney i el món de cap per avall) bij uitgeverij Editorial Cruïlla.

Het boek zal op feestelijke wijze worden gepresenteerd. Prinses Laurentien zal onder andere uit zowel de Nederlandse als de Spaanse editie voorlezen op de Spaans-Nederlandse basisschool 'Hof der Lage Landen'.

Mr Finney en de wereld op zijn kop is het eerste rijk geïllustreerde voorleesboek van aLaurentien van Oranje met tekeningen van Gouden Penseel-winnaar Sieb Posthuma. Dit boek verscheen in oktober 2009 in Nederland en is een groot succes. Er werden meer dan 25 000 exemplaren van verkocht. Mr Finney en de wereld op zijn kop is het begin van een serie boeken over Mr Finney waartoe Laurentien van Oranje het initiatief nam. Op 2 februari 2011 verscheen het tweede deel met de titel Mr Finney en de andere kant van het water.

De makers reageren enthousiast: "Wij zijn erg blij dat Mr Finney zijn weg ook heeft gevonden naar dit prachtige land met een zo rijke cultuur. Wij hopen dat Mr Finney kinderen ook in Spanje uitdaagt om vragen te stellen om zo vooral volwassenen aan het denken te zetten. Want dat is de kracht van de onbevangen en vaak wezenlijke vragen van kinderen. Nu Mr Finney én in het Catalaans én in het Castiliaans beschikbaar is, hopen wij vooral dat alle Spaanse kinderen zijn avonturen in tekst en beeld in hun hart zullen sluiten."

Over het boek Mr Finney en de wereld op zijn kop Mr Finney en de wereld op zijn kop is een spannend (voor)leesverhaal voor kinderen vanaf 5 jaar. De onbevangen vragen van kinderen over hoe wij omgaan met onze aarde zijn het vertrekpunt van het boek. Mr Finney stelt deze vragen en gaat op wereldreis om antwoorden te vinden. Zijn zoektocht nodigt kinderen en volwassenen uit om na te denken en te praten over de gedeelde zorg voor onze aarde. Ook op de website www.mrfinney.nl worden kinderen uitgedaagd om vragen te stellen en ideeën aan te dragen voor oplossingen over de thema's in het boek.

Links:
http://www.mrfinney.nl
Organisatie info:

Missing Chapter Foundation

Voor meer inform atie over Mr Finney en de wereld op zijn kop of voor het aanvragen van Nederland se recensie-exemplaren kunt u contact opnemen met:

Uitgeverij Querido, Jeanine Graaff
Telefoon - 020 55 11 241
Email - j.graaff@querido.nl

Voor meer informatie over het gedachtegoed achter Mr Finney kunt u contact opnem en met:

Missing Chapter Foundation, Suzanne IJsselmuiden
Telefoon - 070 34 55 106
Email - suzanne.ijsselmuiden@missingchapter.org

De Missing Chapter Foundation is opgericht om de dialoog tussen kinderen en volw assenen over duurzaamheid in de brede zin van het woord te stimuleren.

Voor meer informatie over uitgeverij SM Ediciones: www.grupo-sm.com