Ingezonden persbericht


Wessanen Benelux opent nieuwe Natuurwinkel in Huizen

Voortgaande investering in bestaande franchiseformule

Harderwijk - Wessanen Bennelux, de grootste leverancier van biologische voeding in de Benelux, opent vandaag in Huizen een nieuwe Natuurwinkel-vestiging. Met deze nieuwe winkel benadrukt Wessanen Benelux dat het doorgaat met investeren in de uitbreiding van de al jaren bestaande Natuurwinkel-formule. Na de overstap van een groep franchisenemers naar een concurrerende formule bedraagt het aantal Natuurwinkels thans 25. Aan het eind van dit jaar zullen dit er door een aantal nieuwe openingen weer rond de 30 zijn.

De Natuurwinkel richt zich vooral op de trouwe, overtuigde 'lifestyle' consument van biologische voeding. Natuurwinkels bieden het ruimste assortiment eerlijke, biologische producten, binnen een eigentijdse en inspirerende winkelomgeving. Naast de Natuurwinkel-formule exploiteert Wessanen Benelux ook de nieuwe formule GooodyFooods. Met deze biologische supermarkt annex traiteur speelt Wessanen Benelux in op de snelgroeiende belangstelling voor duurzaam geproduceerd, gezond en lekker eten bij een breed publiek van 'parttime' biologische consumenten.

Drempel zo laag mogelijk
Jeremy Deacon, Managing Director van Wessanen Benelux, zegt in een toelichting: 'Met deze nieuwe Natuurwinkel laten we nadrukkelijk zien dat we doorgaan met investeren in deze formule. Daarbij hebben we in toenemende mate met concurrentie te maken, omdat ook anderen zien dat de markt voor biologische voeding veel kansen biedt. We vrezen de toegenomen concurrentie niet en denken dat deze zal bijdragen aan een verdere groei van de markt. Het afgelopen jaar groeide de markt in Nederland met 10% en ook voor 2011 verwachten wij verdere groei. Biologische voeding is onze kernactiviteit en wij zijn al sinds lange tijd actief op deze markt. We benutten zoveel mogelijk distributiekanalen om de drempel voor biologische producten zo laag mogelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek.'

De nieuwe Natuurwinkel De Maretak van Meri en Maartenjan Drent is gevestigd aan de Havenstraat 4 in Huizen.

Over Wessanen
Royal Wessanen nv is de leidende leverancier, en producent en marketeer van biologische voeding in Europa. Wessanen is actief in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk. De onderneming telt meer dan 2.200 medewerkers. Wessanen produceert heeft een breed scala aan biologische merkproducten, zoals Allos, Bjorg, Bonneterre, Ekoland, Tartex, Whole Earth en Zonnatura. In Nederland is de onderneming actief onder de naam Wessanen Benelux als groothandel met een totaalassortiment van droge kruidenierswaren en vers voor de zelfstandige biologische speciaalzaken (Natudis) en een assortiment voor supermarkten (Foodprints). De eigen merken van Wessanen zijn te vinden in nagenoeg alle 460 natuurvoedingswinkels van Nederland. Daarnaast exploiteert Wessanen Benelux de eigen franchiseformules Natuurwinkel en GooodyFooods. Voor meer informatie kijk op www.natudis.nl of www.wessanen.com.




Ingezonden persbericht