Ingezonden persbericht


SAP NEDERLAND MAAKT VIJFTIEN NIEUWE EXPERTISE PARTNERSHIPS BEKEND

Voor eerste keer marktpartij voor sustainability toegewezen

's-Hertogenbosch, 14 april 2011 - Tijdens het VNSG Congres in Groningen heeft SAP Nederland vijftien nieuwe nationale partnerships bekendgemaakt. Zoals ieder jaar kent SAP de partnerships toe aan organisaties die zich binnen een bepaalde branche - Vertical Expertise Partners (VEP) - of oplossingenveld - Special Expertise Partners (SEP) - duidelijk onderscheiden. De partnerships worden verleend op basis van de kennis in de organisatie en de ervaring met de oplossingen van SAP. Daarnaast wordt gekeken naar de business development mogelijkheden.

Vertical Expertise Partners zijn geworden:


· Genpact - VEP - SAP for Financial Services
· iQibt - VEP - SAP for Financial Services
· ANP - VEP - SAP for Public Services

· IFS Probity - VEP - SAP for Utilities

Tot Special Expertise Partners zijn benoemd:


· Acorel - SEP - SAP Customer Relationship Management
· Accenture - SEP - SAP BO Enterprise Performance Management
· CPMview - SEP - SAP BO Enterprise Performance Management
· Accenture - SEP - SAP Netweaver Run and optimize IT
· Creetion - SEP - SAP Netweaver Integrate and adapt processes
· Atos Origin - SEP - SAP Sustainability
· TopForce - SEP - SAP BO Business Intelligence
· Quinso - SEP - SAP Supply Chain Management
· Ernst & Young - SEP - SAP BO Governance, Risk & Compliance
· Protiviti - SEP - SAP BO Governance, Risk & Compliance

De samenwerking tussen SAP en Accenture komt verder ook nog tot uiting bij de aanstelling tot: SAP Application Management Service Provider

"Het streven naar duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij veel van onze klanten. Voor het eerst hebben we een Special Expertise Partner op dit belangrijke thema kunnen aanwijzen. Daar zijn we heel blij mee. Een goed voorbeeld, doet goed volgen. We verwachten dus op termijn meer partners voor SAP Sustainability te kunnen aanwijzen, " aldus Reindert Verbrugge, Alliance Manager SAP Nederland.

Over SAP
SAP (NYSE: SAP) is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen organisaties hun bedrijfsvoering beter te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen om de concurrentie voor te blijven. SAP heeft branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot overheids- en financiële instellingen en met de SAP BusinessObjects portfolio wordt de strategie en executie van bedrijven van alle maten bij elkaar gebracht met open, heterogene applicaties voor informatiemanagement, enterprise performance management, governance, risk & compliance, en business intelligence. Op dit moment gebruiken ongeveer 109.000 bedrijven software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.