Persbericht

Symantec Messaging Gateway 9.5 personaliseert bescherming tegen ongewenste email Oplossing houdt meer dan 99 procent van de spam tegen en integreert met DLP en encryptietechnologieën om uitgaande berichten te beschermen

Utrecht, 14 april 2011 - Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) introduceert Symantec Messaging Gateway 9.5, in samenwerking met Brightmail. Deze release werd voorheen 'Symantec Brightmail Gateway' genoemd en breidt de ongeëvenaarde anti-spammogelijkheden uit met gepersonaliseerde bescherming tegen ongewenste email. Organisaties kunnen nu hun definitie van ongewenste email aanpassen om zo hun bescherming te personaliseren. Zij voldoen zo aan de verschillende eisen van hun individuele omgevingen. Daarnaast zorgt Symantec Messaging Gateway voor een strikte integratie met data loss prevention- en encryptieoplossingen om uitgaande communicatie te beschermen. De virtuele implementatie van Symantec Messaging Gateway wordt volledig ondersteund om klanten flexibele, kosteneffectieve opties te bieden om spam tegen te gaan.

Betere bescherming
Met Symantec Messaging Gateway kunnen organisaties meer ongewenste email tegenhouden, nieuwe controles kunnen de gewenste inkomende communicatie beter beoordelen. Symantec Messaging Gateway bevat een nieuwe afhandeling voor marketing-email en nieuwsbrieven, maar ook voor emails die verdachte URL's bevatten, zoals verkorte URL's waarvan het doel niet duidelijk is. Daarnaast blijft Symantec zijn antispam-engine verbeteren om de effectiviteit te verbeteren. Volgens Virus Bulletin's VBSpam vergelijkende antispam-test blokkeert Symantec 99,87 procent van de spam in zijn meest recente onderzoek van maart 2011. Consequent scoort Symantec in deze tests meer dan 99,5 procent op effectiviteit. Met de ondersteuning van Symantec's toonaangevende malware-onderzoeksteam, heeft Symantec Messaging Gateway een intelligentie verworven van meer dan 120 miljoen devices en meer dan 800 miljoen gebruikers wereldwijd. Dit is het grootste n etwerk van dit type.

Betere controle
Symantec Messaging Gateway breidt zijn integratiemogelijkheden uit met Symantec Data Loss Prevention. Als toevoeging op de bestaande on-box-integratie geeft Symantec Messaging Gateway haar klanten een eenvoudige add-on-optie voor Symantec Data Loss Prevention. Zo biedt zij een robuuste oplossing voor beveiliging van berichten en data loss preventie van één aanbieder. Symantec Messaging Gateway integreert met Symantec Messaging Encryption Gateway Edition om klanten de keuze te bieden uit het implementeren van een on-premise email-encryptie of Symantec Content Encryption, een hosted encryptiedienst uitgevoerd door Symantec.cloud.

Volgens het 2010 Ponemon Cost of a Data Breach rapport, dat werd gesponsord door Symantec, zijn de jaarlijkse kosten van compromitterende data voor bedrijven $7,2 miljoen. In 2009 was dit nog $6,8 miljoen. Met dit in gedachten is Symantec Messaging Gateway ontworpen om organisaties te helpen bij het besparen van geld door het risico van het verliezen van vertrouwelijke informatie te verkleinen terwijl gelijktijdig emaildreigingen worden opgespoord.

Eenvoudig beheer
Symantec Messaging Gateway integreert naadloos in Symantec Protection Center, een single sign-on webconsole die beheerders volledige toegang biedt tot configuratiebeheer, generatie van rapporten en dashboardweergaven van verschillende beschermingstechnologieën. Door wereldwijde trends van het Symantec Global Intelligence Network samen te brengen met lokale dreigings-feeds van geïntegreerde beveiligingsproducten, biedt Symantec Protection Center actiegerichte intelligentie om risico's te reduceren en het beheer eenvoudiger te maken.

Gebouwd voor virtuele omgevingen
Symantec helpt bij de adoptie van virtualisatietechnologie voor de beveiliging van berichten met Symantec Messaging Gateway. Symantec is in deze markt een van de eerste aanbieders van virtuele appliances. Symantec's VMware Ready(TM) virtuele appliance vertegenwoordigt meer dan 45 procent van de productie implementaties in de drie jaar na zijn introductie. Symantec Messaging Gateway Virtual Edition, die hetzelfde recht heeft als de fysieke appliance, kan in hybride fysieke en virtuele configuraties geïmplementeerd worden. Organisaties ontvangen zo flexibele implementatieopties en de mogelijkheid om beveiligingsbronnen van berichten dynamisch te meten tegen snel fluctuerende kosteneffectieve email volumes.

Beschikbaarheid
Symantec Messaging Gateway 9.5 is vanaf nu beschikbaar. Bestaande Symantec Brightmail Gateway 9.0-klanten met een geldig onderhoudscontract zijn gerechtigd om een eenvoudige upgrade naar Symantec Messaging Gateway 9.5 uit te voeren zonder extra kosten.

"Emaildreigingen ontwikkelen zich en onze klanten hebben een betere emailbescherming nodig. Na onze bètatest van Symantec Messaging Gateway zijn we niet alleen onder de indruk van de geboden bewezen en juiste spambescherming, maar ook van de nieuwe aanpasbare behandeling van andere typen van mogelijke ongewenste email die onze klanten willen blokkeren. We zijn verheugd dat we onze bestaande klanten kunnen upgraden naar Symantec Messaging Gateway 9.5 en nieuwe klanten de voordelen van de Symantec-oplossing kunnen introduceren. We zijn er van overtuigd dat de nieuwe mogelijkheden een nog betere bescherming zullen bieden", zegt Steve Barone, President en CEO, Creative Breakthroughs Inc.

"We helpen organisaties bij het onderhouden van de integriteit van hun gevoelige informatie. Symantec Messaging Gateway weert ongewenste email en beschermt daarnaast de uitgaande communicatie. Met de ontwikkelingen rond de doelgerichte aanvallen, zoals advanced persistent threats, is het beschermen van bedrijfseigen informatie belangrijker dan ooit", zegt Tom Welling, Sr. Technical Account Manager bij Symantec.