Gemeente Uithoorn

Plan fietsers-voetgangersbrug tussen Mgr. Noordmanlaan en Gerberalaan ter inzage

Burgemeester en wethouders vinden een veilige fiets- en wandelroute tussen Mgr. Noordmanlaan en Gerberalaan belangrijk. Daarom heeft het college besloten door te gaan met het in 2010 samen met bewoners opgestelde fietsplan.

Het verkeersbesluit ligt van 13 april tot 25 mei 2011 ter inzage in het gemeentehuis, Laan van Meerwijk 16, in de openbare bibliotheek, A. Ariënslaan 1 en in dorpshuis De Quakel, Kerklaan 16. Tegen het verkeersbesluit kunnen belanghebbenden een bezwaarschrift indienen tot 25 mei 2011.

Voor het realiseren van het ontwerp is het noodzakelijk om 5 bomen te kappen. Hiervoor is geen kapvergunning nodig, omdat de bomen niet voorkomen op de lijst met waardevolle bomen. Er worden 5 bomen teruggeplant.

Voorgeschiedenis

Aan de hand van het Uithoorns Verkeer- en Vervoerplan en het buurtprogramma De Kwakel 2009 is het fietsproject `Kortsluiting Mgr. Noordmanlaan - Gerberalaan' met behulp van een werkgroep uitgewerkt in een schetsontwerp.

Inspraakbijeenkomst

Over dit schetsontwerp heeft de gemeente op 14 december 2010 een inspraakbijeenkomst georganiseerd in dorpshuis De Quakel. Daar waren twaalf bewoners aanwezig. Toegezegd is dat de huidige brug over de Ringvaart vervangen zal worden door een fietsers-/voetgangersbrug. Dit is verwerkt in een definitief ontwerp. Daarin is ook verwerkt een aantal andere wijzigingen die zijn voorgesteld op 14 december en in de inspraakperiode daarna.

Schriftelijke reacties

Van 22 december 2010 tot 2 februari 2011 heeft het schetsontwerp ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn ruim 50 schriftelijke reacties binnengekomen, waarvan 49 voor en 3 tegen het project.

Iedereen die schriftelijk heeft gereageerd wil voor fietsers en voetgangers een veilig alternatief voor de kruising Ringdijk - Anjerlaan/Kwakelsepad; een veilige route van en naar basisschool De Zon en sportvereniging KDO.

Drie schriftelijke reacties zijn tegen het tracé op zich, maar daarvoor is geen goed alternatief beschikbaar. Aan andere reacties is in de meeste gevallen tegemoet gekomen met een wijziging in het ontwerp. In een aantal gevallen valt een reactie buiten de grenzen van dit plan, omdat deze financieel niet haalbaar is.

Laatst gewijzigd: 14 april 2011