Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Suske en Wiske - De tomeloze tijdreizigers
Wedstrijd: ontwerp schoenen voor tante Sidonia

CODA Museum in Apeldoorn organiseert een wedstrijd om schoenen voor tante Sidonia te ontwerpen. Ze doet daartoe een oproep aan alle schoenontwerpers (in opleiding) van Nederland. CODA neemt het initiatief voor deze wedstrijd in het kader van de grote Suske en Wiske tentoonstelling 'De tomeloze tijdreizigers'.

Uit alle inzendingen voor schoenontwerpen kiest een jury de mooiste ontwerpen. Een selectie van de ontwerpen wordt tentoongesteld in CODA Museum. Het winnende paar wordt uiteindelijk ook echt gemaakt (door VonJeanet Footwear Fashion) en komt in het bezit van de ontwerper. Dit paar wordt uiteraard ook eerst tentoongesteld in CODA Museum.

Jurering
De jury bestaat uit Luc Morjaeu (de tekenaar van Studio Vandersteen), Liesel Swart (docent schoenontwerpen o.a. aan de Dutch Health Tec Academy), Michel Lakeman (VonJeanet Footwear Fashion) en Désirée Baks- Lindeijer (bestuurslid Klub Lange Mensen en hoofdredacteur van XLLL).

Stemmen en winnaar
Naast de deskundige jury kunnen de bezoekers aan de tentoonstelling meestemmen over het winnende ontwerp. In september wordt de winnaar bekend gemaakt. Het winnende ontwerp wordt ook daadwerkelijk gemaakt door Von Jeanet Fashion Footwear. In oktober kan de winnaar het paar aanbieden aan tante Sidonia! De schoenen worden tot het einde van de tentoonstelling van Suske en Wiske tentoongesteld bij CODA. Daarna worden zij eigendom van de winnaar.

Kijk voor meer informatie op www.coda-apeldoorn.nl/suskeenwiske

Openingstijden CODA Museum:

Dinsdag 10.00 - 17.30 uur

Woensdag 10.00 - 17.30 uur

Donderdag 10.00 - 20.30 uur

Vrijdag 10.00 - 17.30 uur

Zaterdag 10.00 - 17.00 uur

Zondag 13.00 - 17.00 uur

Maandag gesloten


---

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht